38 - годишен се настани в изоставена детска градина, изгори дограмата и паркета

Четвъртък, 11 Януари 2018 12:42 Написана от  Публикувана в Прокуратура

38 - годишен мъж от Елена се самонастани в изоставена детска градина и изгори дограмата и паркета за отопление, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

 

Обвинението срещу Даниел Р. е за това, че при условията на продължавано престъпление в периода от 28.04.2016 г. до 26.04.2017 г. в града от сграда на ул. „Георги Сава Раковски” № 3, отнел чужди движими вещи – 32,39 кв. м. дъбов паркет, 12 бр. прозорци с дървени рамки собственост на частни лица и 113,585 кв. м. дъбов паркет, 12 бр. прозорци с дървени рамки собственост на община Елена, всичко на обща стойност 3361,89 лв.


Обвиняемият се самонастанил в необитаема сграда - бивша детска градина, ползвана до 1997 г. Сградата била съсобственост на община Елена и на няколко частни лица, но никой не я ползвал през последните години.

Даниел Р. бил осъждан многократно за престъпления от общ характер, като търпял и ефективно наказание лишаване от свобода. На 28.04.2016 г. бил освободен от затвора и се прибрал в гр. Елена, като отново се самонастанил в чуждата сградата. Докато обитавал чуждата сграда, Даниел Р. се отоплявал с печка на дърва. За по-лесно за гориво ползвал черчевета от прозорците на първия и втория етаж на сградата, които свалял от касите. По същият начин демонтирал дъбовия паркет към пода на помещения и също го изгорил, нанасяйки значителни щети на собствениците на сградата.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Оставете коментар