Искат "задържане под стража" за пияния шофьор, който уби велосипедист в Приморско

Сряда, 06 Декември 2017 13:04 Написана от  Публикувана в Прокуратура

Окръжна прокуратура – Бургас внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Владимир К. (на 59 г., от гр. София). Той е обвинен за това, че на 03.12.2017 г., около 12:20 часа, в гр. Приморско на ул. „Трети март“, непосредствено след кръстовището,

урегулирано със светофарна уредба, в посока – изхода на гр. Приморско, срещу бензиностанция „Инс“, при управление на МПС – лек автомобил „Опел“, нарушил правилата за движение по пътищата, вследствие на което е допуснал пътно транспортно произшествие и по непредпазливост причинил смъртта на движещият се по пътното платно велосипедист Е.Д. (на 33 г.), като след деянието е избягал от местопроизшествието – престъпление по чл. 343, ал. 3, предл. ІІІ, б. „б“, предл. І, вр.ал. 1, б. „в“, вр.чл. 342, ал. 1 от НК.

Очаква се заключението на вещите лица, които трябва да определят точното количество алкохол, под влиянието на който Владимир К. е управлявал лекия автомобил. Съобразно резултата е възможно обвинението да бъде преквалифицирано.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 06.12.2017г. от 11.30 ч.

Оставете коментар