Условна присъда за жена, продала 43 дка земя с фалшиви документи

Вторник, 05 Декември 2017 16:08 Написана от  Публикувана в Прокуратура

Районен съд – Враца е признал за виновна Т. Рангелова, която използвала фалшиви документи, за да продаде 43 декара земя в село Малорад. През февруари 2014 г. подсъдимата Рангелова, в съучастие с неустановено лице, е съставила неистинско пълномощно за разпоредителни действия

с поземлен имот, намиращ се в землището на с. Малорад, декларации по Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и по Закона за нотариусите и нотариалната дейност. Въпросните частни документи, на които бил придаден вид, че са писмени изявления на лицето Цв. Т., били употребени от нея пред нотариус, за да докаже съществуването на правните отношения с подписалото ги лице.

С тези действия подсъдимата въвела в заблуждение Е.М., че е надлежно упълномощена да продаде имот с площ 43,005 дка в с. Малорад, като му причинила имотна вреда в размер на 32 300 лева.

За извършените от нея престъпления Т. Рангелова е била привлечена към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Враца и впоследствие е бил внесен в съда обвинителен акт срещу нея.

На подсъдимата е наложено наказание от три години „лишаване от свобода“ с петгодишен изпитателен срок.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.

Оставете коментар