Условна присъда за непълнолетен, причинил смърт в катастрофа

Сряда, 13 Септември 2017 13:05 Написана от  Публикувана в Прокуратура

Врачанският окръжен съд е признал за виновен подсъдимия Хр. Христов (на 18 години) за извършено от него престъпление, при което по непредпазливост била причинена смъртта на млад мъж. Съдебното производство пред първата инстанция се е провело при съкратено съдебно

следствие.

На 24.12.2016 г., към 14:20 ч., на пътя между селата Галово и Селановци, подсъдимият управлявал лек автомобил „Ауди Купе 2.0“. Към онзи момент той бил непълнолетен и нямал необходимата правоспособност за шофиране.

По време на движението Христов нарушил правилата на ЗДвП, като не контролирал непрекъснато управлявания от него автомобил. В резултат на тези негови действия превозното средство загубило напречна устойчивост, като занесло, напуснало платното вдясно и се ударило в крайпътно дърво.

В предизвиканото от подсъдимия Христов пътно-транспортно произшествие загинал мъж на двадесет и една години, а на други две пострадали лица била причинена средна телесна повреда.

Наложеното от съда наказание на Хр. Христов е две години „лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложено за срок от три години. То е определено с оглед възрастта на подсъдимия и пълното признаване от него на фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт на Окръжна прокуратура – Враца.

 

Оставете коментар