26-годишният Д.Б., който е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за блудство с малолетно момиченце, представляващо опасен рецидив, извършено със сила и заплаха с нож, ще търпи наказание 10 години лишаване от свобода при строг режим.

Кметът на село Войнягово е задържан за срок от 24 часа за подкуп, потвърдиха официално от държавното обвинение. В прессъобщение до медиите прокуратурата обясни как и защо е бил задържан най-младият кмет в община Карлово – 24-годишният Тодор Танковски.

Окръжна прокуратура – Бургас протестира наложеното наказание на Кирил Х., което е общо 7 години, при първоначален „строг“ режим. Мъжът е собственик на ресторант в Несебър и през 2016 година уби готвача на заведението.

Граждански искове на обща стойност близо милион лева бяха допуснати по делото срещу бившия здравен министър Петър Москов. Той е обвиняем заедно със заместника си Адам Персенски и трима души от фирмата производител на ваксини "Бул Био''.

Главният прокурор на Република Словения Драго Шкета е на официално двудневно посещение в София по покана на главния прокурор Сотир Цацаров. В програмата на визитата са планирани срещи с министъра на правосъдието г-жа Цецка Цачева, с представляващия ВСС г-н Боян Магдалинчев

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу три лица - П.М на 41 г. /извършител/, Й.Д. на 34 г. и Н.Г на 51 г. /помагачи/, за извършен опит за пране на пари в особено големи размери, представляващо особено тежък случай

Състав на Апелативния съд във Варна уважи протеста на Окръжната прокуратура срещу оправдателната присъда на бургаски адвокат, предаден на съд с обвинение по чл.304б, ал.1 от НК за поискан и получен дар, който не му се следвал.

Окръжна прокуратура – Бургас задържа за 72 часа Теньо Е. Той е обвинен за това, че на 16.06.2018 г. около 19:30-20:00 часа, в къща в гр. Айтос нанесъл множество удари в областта на главата на жена, следствие на които на 17.06.2018 г. около 20:30 часа, същата е починала

На 6 - ти юни при извършена полицейска проверка в дървена постройка в частно лозе, намиращо се в с. Бенковски, собственост на Т.Ю. (63 г.), неизвестен на МВР, са намерени и иззети: тротилова пресовка, преправен газов пистолет, боеприпаси.

Специализирана прокуратура внесе обвинителен акт срещу бившия кмет на пловдивската община "Родопи" Йордан Шишков за безстопанственост. Той е подсъдим за това, че в периода от 09 септемри 2008г. до 17 януари 2011 г. в Пловдив, в качеството си на длъжностно лице