На съд с две обвинения Окръжната прокуратура във Варна е предала 25-годишния Симо С. – за даден подкуп на полицейски служители, за да не извършат действия по служба, и за управление на лек автомобил с концентрация на алкохол 1,40 промила.

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът е признал за виновен И.М. за извършени от него престъпления в качеството му на служител в пощенска станция в с. Горно Дряново.

Миналата събота около 15:10 ч., в Затвора във Варна, при извършване на проверка на лишено от свобода лице – Н. С., на 40 г., същия изхвърля на земята 3 бр. пакетчета, сгънати по специфичен начин, които са иззети. Това съобщават от варненската полиция.

Голяма акция срещу служители на ДАИ - Благоевград се провежда в момента, съобщава "24 часа", позовавайки се на свои източници. В сградата на инспекцията са влезли прокурори от Специализираната прокуратура в София и разследващи.

25-годишният Йордан Исаев, задържан за бомбичката, която рани тежко полицайка на дербито „Левски” – ЦСКА, желае да сключи споразумение с прокуратурата. Това каза пред БТВ неговият адвокат Васил Крумов.

Прокуратурата иска постоянен арест за шефа на РУ Раковски Георги Илиев. Илиев и трима негови подчинени бяха задържаните на 19 април при спецакцията в районното управление.

43-годишният Стефан Я. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна с три обвинения. На 1 септември 2017 г. подсъдимият направил опит да произведе хероин. При влизане на полицейските служители в дома му били намерени 103,5 литра течност,

Апелативна прокуратура – Велико Търново тържествено отбеляза 20 години от своето създаване в сградата на Музей „Възраждане и учредително събрание“ на 20 април 2018 г.

Окръжната прокуратура в Пловдив ще реши днес дали да поиска постоянен арест за началника на полицейското управление в Раковски.
Георги Илиев бе арестуван по обвинение за вземане на подкуп чрез изнудване на търговец на контрабандни цигари.

В прокуратурата не е разпоредена и не се извършва каквато и да е проверка на действията на наблюдаващите прокурори и разследващите органи по досъдебното производство, по което обвиняема е кметът на Район Младост – Столична Община - Десислава Иванчева.