По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът наложи наказание от 5 год. „лишаване от свобода“ на Атанас М. (на 49г. от гр.Сливен). Той е подсъдим за това, че в периода от 03.07.2000г. до 06.06.2008г. в гр. Елена  и в гр. Сливен е извършил сделки

Регионалният министър Николай Нанков да бъде глобен заради бездействието по отношение на стената на язовир "Бели Искър", предлага Върховната административна прокуратура.

Апелативна прокуратура – Велико Търново стартира инициатива за превенция на престъпленията и предотвратяване на модели на противоправно поведение сред ученици начален курс.

Парламентарната група на БСП сезира главният прокурор Сотир Цацаров по повод изказване на премиера Бойко Борисов. Това обявиха червените пред журналисти в сградата на парламента.

Задържаният участник в обира на банкомата в Сапарева баня остава в ареста. Това реши Кюстендилския окръжен съд, потвърждавайки мярката, наложена от районния съд в Дупница.

Използвам случая, имам писмо от главния прокурор във връзка с направените проверки по язовирите в последните години. Това каза в началото на правителственото заседание министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от агенция "Фокус".

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 55-годишна жена за причиняване на телесна повреда на колежка. Обвинението срещу Тодорка Д. е за това, че на 02.06.2016 г. в гр.Русе, причинила на Еленка Г., средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на бедрена кост,

Арестуван е убиецът на наркодилъра от Перник

Сряда, 22 Ноември 2017 11:14 Написана от

В резултат на предприето активно разследване е установен и задържан 31-годишният Ц.В., прострелял смъртоносно 25-годишният Робърт Величков от Перник, съобщават от МВР. Престъплението бе извършено в ранните часове на 15 ноември в центъра на областния град. Веднага след извършения оглед, започнаха активните оперативни и процесуални действия, под ръководството на Окръжна прокуратура. В тях бяха включени екипи на ОДМВР-Перник и ГД „Национална полиция“. В рамките на разследването бе установена самоличността на извършителя, пребивавал в Перник без адресна регистрация. Ц.В., който след дръзкото нападение се укри, бе обявен за общодържавно издирване.
Вчера той е задържан, с прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена до 72 часа. Привлечен е като обвиняем по чл. 116, ал. 1, т. 6 и 11, във връзка с чл. 115 от НК, предстои внасяне на искане за постоянното задържане на Ц.В.

Криминалисти от ГДНП, София и Плевен разкриха телефонна измама за 70 000 лева. Това съобщават от пресцентъра на СДВР. За кратко време криминалисти от ГД „Национална полиция“, СДВР и ОДМВР-Плевен разкриха и заловиха извършителите на голяма телефонна измама

По искане на Районна прокуратура-Велинград съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ахмед Х., на 21 г., държал самоделни взривни устройства и боеприпаси.