Министър Цачева подписа заповедите за вписване на новите нотариуси

Петък, 04 Януари 2019 14:52 Написана от  Публикувана в Гилдия

Министърът на правосъдието издаде заповеди за вписване в регистъра на Нотариалната камара на класираните кандидати за нотариуси за съответните съдебни райони, съобщиха от Министерството на правосъдието.

 

Издадените заповеди от правосъдния министър са 74 на брой, а вакантните места са общо 52 във всички съдебни райони в страната. След публикуването на класирането стана ясно, че в районните съдилища Велики Преслав, Котел, Крумовград, Омуртаг и Харманли за обявените места няма класирани кандидати, а за съдебен район на Районен съд Ивайловград е останало едно незаето място.

Предвид равните резултати на част от кандидатите в Асеновград, Нова Загора и Панагюрище, министърът на правосъдието ще разкрие допълнително още едно място в тези райони.

Всички участници в процедурата трябва да бъдат запознати със заповедите на министър Цачева своевременно, за да преценят дали желаят да ги обжалват в 14-дневен срок. Ако няма подадени жалби, Съветът на Нотариалната камара трябва веднага да осъществи вписването на спечелилите конкурса.

Оставете коментар