Парламентът избра новия състав на Националното бюро за контрол на СРС

Петък, 21 Декември 2018 11:22 Написана от  Публикувана в Гилдия

Парламентът избра нов състав на Националното бюро за контрол на СРС-тата, съобщава „Фокус”. Председател става Пламен Иванов. „За“ кандидатурата на Иванов гласуваха 126 народни представители, „против“ – 59 и „въздържали се“ – 5. За заместник-председател беше избран

Илко Желязков, предложен от ДПС. Парламентът утвърди за членове на бюрото: Огнян Атанасов (ГЕРБ), Илия Ганев (БСП) и Огнян Янакиев („Обединени патриоти“). В състава на бюрото бяха предложени общо шест души и от гласуването отпадна досегашният председател на бюрото Бойко Рашков, който беше предложен от ПГ на „БСП за България“.
Мандатът на новия състав е пет години.

Кой е Пламен Иванов?

Пламен Колев Иванов е роден на 18 септември 1968 г. в Казанлък. Средното си образование завършва в Математическа гимназия в родния си град. Завършва висше образование с образователна степен магистър в Технически университет – София. Професионалния му стаж в службите за сигурност започва през 1999 г. в Национална служба „Сигурност“ и продължава в Държавна агенция „Национална сигурност“. Своето кариерно развитие преминава всички длъжности от експерт до началник на отдел. Към настоящия момент изпълнява длъжността началник на отдел по линия защита на класифицираната информация.

Оставете коментар