Протест в Бургас с искане за справедлива присъда за пиян шофьор, убил колоездач

Четвъртък, 20 Декември 2018 11:16 Написана от  Публикувана в Гилдия

Близките на загинал велосипедист излязоха на протест в Бургас. 33-годишният Евелин Дуков беше прегазен от пиян шофьор на кръстовище в Приморско преди година. Водачът все още не е получил присъдата си за отнетия човешки живот.

 

Евелин Дуков отивал с колелото от Царево до Приморско при съпругата си. На входа на града е пометен от шофьор, карал в насрещното с 94 км/час. Водачът избяга от мястото на инцидента, а по-късно бе заловен от полицията. Установено е, че е шофирал с 2,7 промила алкохол в кръвта. В четвъртък се очаква да започне процесът срещу него. Той е с мярка за неотклонение "подписка".

Именно затова хората в Бургас се събраха пред Съдебната палата и настояха за промени в Наказателния кодекс, справедливо наказание, както и за увеличаване на санкциите за водачите, заловени с алкохол и наркотици в кръвта, предаде Нова телевизия.

Съпругата на Евелин заяви, че се събира подписка, а хората от цялата страна подкрепят исканията им за по-големи наказания. Протестиращите настояват за минимална присъда от 10 г., а максимална от 30 г. "Жалкото и куриозното в ситуацията е, че жертвите правят всичко възможно да има някаква развръзка, а убиецът е на свобода, работи и е по-облагодетелстван от нас. Каквато и присъда да му дадат, и 20 години, Евелин след 20 години няма да се върне", казва Людмила Дукова – съпруга на Евелин.

Междувременно в Общинския съвет в Царево бе гласувана декларация, която да подкрепи всички хора и техните искания.

Оставете коментар