Ботьо Ботев: Убийството на Виктория Маринова вероятно не е първо деяние за извършителя

Вторник, 09 Октомври 2018 09:00 Написана от  Публикувана в Гилдия

Най-вероятно убийството на Виктория е инцидентно, а не планирано. Това смята криминалистът Ботьо Ботев. "Тук се касае до действия инцидентни, брутални, нагли, които, ако се върна в миналото, са съпътствали почти всеки подобен случай.

Имали сме случай когато се хване извършителят и го питаш защо така – вдига рамене: „Не знам, не помня нищо. Те изпадат в екстаз, психично заболяване", допълва експертът пред bTV.
По думите му сексуалното насилие с фатален край в повечето случаи е съпътствано с изключителна наглост и бруталност, дори гавра. Мотивът на посегателството е сексуален, а не грабеж, смята криминалистът. Според него до фаталния завършек се е стигнало заради желанието на извършителя да прикрие деянието си – което вероятно ще се окаже, че не е първото му. Според Ботев убиецът е психопат, но малко вероятно психично болен. Въпреки че проверяват близката клиника, Ботев каза следното: "Практиката медицинска казва, че тези, които са засегнати от по-стандартните форми на психично заболяване извършват действия без да се прикриват. А тук има умисъл, размисъл по отношение на прикриване на деянието."

Ботев вярва, че ако са използвани максимално първите часове след престъплението, убийството на Виктория ще бъде разкрито.

Оставете коментар