Разбиха мрежа на български сводници, експлоатирали десетки жени във Франция

Четвъртък, 12 Юли 2018 09:05 Написана от  Публикувана в Гилдия

Група български сводници, експлоатирали десетки жени във Франция, е била разбита при съвместна операция българските и немските власти.
Петима от сводниците са задържани в България, а трима - в Германия, съобщава Франс Прес, позовавайки се на съдебни източници. Очаква се скоро те да бъдат предадени на Франция, където ще се изправят пред специализирания междурегионален съд за борба с организираната престъпност. Двама от мъжете, задържани край Анси, са обвинени в сводничество при утежняващи вината обстоятелства - пране на пари в рамките на организирана престъпна група, трафик на хора и участие в ОПГ. Ако бъдат признати за виновни, може да получат до 20 години затвор. „На младите жени, родом от България, е била обещавана работа във Франция, били са настанявани в Германия и е трябвало да проституират в Страсбург или близо до Анси”, се казва в изявление на специализирания съд. Те изпращали по-голямата част от припечелените средства на сводниците, които пребивавали повечето време в България.

Разследването е започнало в Страсбург през 2015 г. по сигнал, получен от службата за вътрешна сигурност на френското посолство в България.

Над 20 обиска са били извършени едновременно в София, Плевен и Бургас, в германските градове Кел и Офенбург, както и в околностите на Анси, се уточнява в изявлението.

Сдружение, подпомагащо реинтеграцията на проститутките, е поело грижата за младите жени, които разказват, че им е бил оказван натиск и отправяни заплахи към техни близки.

Оставете коментар