Варненският апелативен съд отбелязва 20 - тата си годишнина с изложба

Петък, 08 Юни 2018 11:56 Написана от  Публикувана в Гилдия

Светлина ще озари днес Арт - салона на Апелативен съд – Варна. "LIGHT" е заглавието на общата благотворителна изложба на Школа #Дедал, с която малки творци и техните учители ще се впишат в проявите, посветени на 20 годишнината от създаването на Варненския апелативен съд,

съобщават от пресцентъра на институцията.

Празникът на изкуството, подреден в нарочно създадения изложбен салон на пети етаж в Съдебната палата на пл-д "Независимост" ще бъде открит в 16,30 часа на 8 юни 2018 година.

19 автори на възраст от 7 до 70 години представят творби, създадени с различна техника - масло, акрил, акварел, живопис, линогравюра, монотипия, туш, перо, релеф, фотография, симплаж.
"LIGHT" е благотворителна изложба, а средствата от продажбите на творбите ще отидат за закупуване на специализирана литература за библиотеката на Школа л.

Това е пета поредна изложба, която авторите на школата подреждат в Арт – салона на Апелативен съд – Варна. Партньорството между съдебната институция и Школа #Дедал промени средата, в която работят съдии и съдебни служители, твърдят от съда.

Дедал е един от най-ярките партньори на Апелативен съд – Варна, с които вече втора година работим по изпълнение на социален проект в подкрепа на талантливи деца в неравностойно положение. #Дедал е явление, духовно пространство и одухотворено семейство за стотина талантливи деца с физическо или семейно страдание и за техните учители, чиито изяви винаги очакваме с нетърпение, съобщават още от съда във Варна.

Оставете коментар