Международни арбитри се присъединяват към Арбитражните съдилища при СПММ Избрана

Четвъртък, 07 Юни 2018 08:48 Написана от  Публикувана в Гилдия

Девет международни арбитри се присъединиха към вече утвърдения състав на Арбитражните съдилища при СПММ.  На 2 юни на специална церемония Председателят на Арбитражен съд София, г-н Драгомир Желязков, приветства арбитрите и им връчи официалните сертификати за вписване 

към Арбитражната колегия на сдружение за „Правна помощ и медиация“. Господата Улрих Мюнцер и Сотирис Фелиос декларираха желание да участват също така в работни групи, организирани от Сдружение за Правна помощ и медиация, където да споделят богатия си международен опит в областта на арбитража и алтернативното решаване на спорове. Г-н Георг Летт и г-н Рене Оферсен, които вече са водили семинар по Международен арбитраж в София през 2016 година, споделиха както отличните си впечатления от мероприятието тогава, така и желанието си отново да се срещнат с българските си колеги. Г-н Бернар Каен каза, че се радва на поредното професионално предизвикателство в многогодишната си кариера. Седрик Берже, който освен много успешен юрист, е и шампион по голф, се пошегува, че с удоволствие би комбинирал дейността си на арбитър с хобито си на българска почва. 

Бернард Каен е френски адвокат с повече от 50 години професионален опит в областта на търговското, медийно и наказателно право. Офицер е на Ордена на Почетния легион, и Кавалер на Ordre du Mérite.
Геор Летт е адвокат към Датската адвокатска колегия, а от 2006 – арбитър към ICC International court of Arbitration. Пледирал е пред Съда на Европейския съюз. Има широк опит в областта на арбитража. Участвал е в множество арбитражни дела, както в институционализирани, така и в ad hoc арбитражи. Автор е на редица публикации и книги, както в тази област, така и в други отрасли на правото. Специализира в застрахователно, финансово и бизнес право.
Улрицх Мюнцер е немски адвокат с повече от 25 години професионален опит. Сертифициран е от Адвокатската колегия на Щутгарт като специалист по международно бизнес право. Участва в работна група към Федерална адвокатска колегия на Република Германия по Европейско договорно право. Преподавател по Международно и Европейско право в Университет Пфорцхайм.
Седрик Берже започва кариерата си в края на 80-те години в Мерил Линч в Лондон. През 1993 е вписан в Женевската адвокатска колегия. Редактор е на Swiss American Review, Washington D.C. Арбитър е към ICC International court of Arbitration, както и към няколко швейцарски арбитража. В момента специализира в областта на банковото и договорно право и процес.
Матц Ингвар е член на Шведската адвокатска колегия от 1988г. Специализира задълбочено в областта на международното и правото на интелектуална собственост, дружествено и строително право.
Шандор Мемет е унгарски адвокат с повече от 10 години професионален опит в областта на дружественото и бизнес правото. Специализира в областта на формирането на тръстове и корпоративни структури.
Ив Монжин e адвокат към колегиите на Париж и Перуджа. Специализира задълбочено в международното търговско право и процес. Акцент в работата й е изготвянето на международни договори. Преподавала е публично право в Париж.
Рене Оферсен е датски адвокат и арбитър към ICC International Court of Arbitration, както и към редица други международни арбитражни трибунали. Специалист е в областта на в алтернативно разрешаване на спорове. Преподава в Университетите в Копенхаген и Аархус.
Сотирис Фелиос е гръцки адвокат с широк опит в арбитража и медиацията. Удостоен е с Медал за заслуги от Президента на Република Австрия за приноса му към правната професия. Има над 40 години опит в областта на банковото, приватизационно, вещно и търговско право и процес.
Според Заместник-председателя, Наталия Александрова, юристи с подобна квалификация и опит са комплимент не само за Арбитражните съдилища към СПММ, но и за качеството на правораздаването в България като цяло.
Материалът е препечатан от "24 часа"

Оставете коментар