Членовете на Антикорупционния орган имат срок до 8 - ми юни да подадат декларации за имущество и интереси Избрана

Петък, 11 Май 2018 10:19 Написана от  Публикувана в Гилдия

Членовете на Антикорупционния орган трябва да подадат декларация за имущество и интереси за 2017 година до 8 - ми юни. Това решиха депутатите с допълнение на Антикорупционния закон, съобщава ИА "Фокус".

Попълването на декларацията е утвърдено от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) на 8 - ми май, със срок до 15 - ти май. Предложението срокът да се удължи до 8 - ми юни е на депутати от ГЕРБ, "Обединени патриоти" и ДПС. Мотивът им е, че първоначално утвърденият срок е прекалено кратък с оглед големия брой обстоятелства, които трябва да се декларират. Промяната влиза в сила от 14 - ти май.
Това е второто изменение на Антикорупционния закон. Парламентът прие първото на 23 - ти февруари, точно месец след влизането му в сила. По предложение на ГЕРБ и "Обединени патриоти" се даде гратисен срок на общинските съветници до 2019 година да декларират несъвместимост. Първоначално на тях им бе забранено да участват в управата на търговски дружества с общинско участие. От Националното сдружение на общините възразиха срещу предложението. Така беше прието новите изисквания да влязат в сила на по - късен етап.

Оставете коментар