Предстои НС да прекрати пълномощията на Георги Гатев

Четвъртък, 08 Март 2018 16:27 Написана от  Публикувана в Гилдия

Парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа да данните по Закона за електронните съобщения разгледа решението на ВАС за предсрочното прекратяване на пълномощията

на зам.-председателя на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства Георги Гатев. На заседанието бе взето решение да се предложи на парламента да гласува в подкрепа на прекратяването на мандата, пише "Правен свят".

"Има решение на ВАС, с което е потвърден актът на ДАНС за отнемане допуска на г-н Гатев", съобщи председателят на парламентарната комисия Димитър Лазаров след заседанието. Той уточни, че депутатите са гласували "за" с изключение на двама народни представители от БСП, които се въздържаха.

Самият Гатев изчака решението на закритото заседание на комисията в коридора, в компанията на шефа на бюрото Бойко Рашков, но не направи коментар.

В началото на годината тричленен състав на Върховния административен съд отхвърли жалбата на зам.-председателя на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства Георги Гатев срещу решението на ДАНС за отнемане на разрешението му за достъп до класифицирана информация. Допускът на Георги Гатев беше отнет през лятото на 2017 г. след намесата на прокуратурата, която сезира ДАНС с твърдения, че Гатев е съветвал обвиняеми и подсъдими как да подават заявленията си пред бюрото.

Оставете коментар