70 % от телефонните измами, извършени във Велико Търново, са разкрити

Четвъртък, 08 Март 2018 15:20 Написана от  Публикувана в Гилдия

Разкрити са 70% от телефонните измами, извършени на територията на област Велико Търново през 2017 година. Това каза пред журналисти директорът на ОДМВР-Велико Търново ст. комисар Димитър Машов след проведения годишен отчет-анализ за дейността на дирекцията,

предаде Радио „Фокус” – Велико Търново. Той припомни, че през месец април 2017 година е създадено звено към Областната дирекция, което работи изцяло по линия противодействие на телефонни измами. От месец април до настоящия момент са задържани 15 извършители на този вид престъпления. Срещу няколко от задържаните лица са образувани и досъдебни производна за пране на пари. „Проверяваме имуществото на съответните лица и проследяваме средствата, получени по престъпен начин, дали в последствие не са легализирани чрез законни дейности“, посочи ст. комисар Машов. Той подчерта доброто взаимодействие между ОДМВР – Велико Търново, ГД „Национална полиция“ и всички областни дирекции на територията на страната за противодействие на този вид престъпления.

От началото на годината са регистрирани около 15 случая, реализирани от групи лица, извършващи дейност на територията на цялата страна. Задържаните лица са от Горна Оряховица, Павликени, Ветово, Бяла. „Специфичното в работата по телефонните измами в нашата дирекция е това, че ние не спираме само до мулето, а напротив задържаме всички лица по веригата, замесени в този вид дейност“, посочи ст. комисар Димитър Машов.

Оставете коментар