Проф. Радулов: В службите за сигурност цари тотално безхаберие

Четвъртък, 01 Февруари 2018 12:04 Написана от  Публикувана в Гилдия

В службите за сигурност цари голямо безхаберие. Лошо се управляват и са неефективни. Това каза в ефира на БТВ експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов.

 

По думите му управлението на сектор „Сигурност” е неумело и неуместно.

Възможността общините да могат да наемат частни фирми за охрана е знак за бягство от отговорност и за превръщане на служителите на МВР против тяхното желание в експерт консултанти. Ние им плащаме да ни бранят, а не да консултират хора, на които допълнително ще плащаме, за да ни бранят, заяви Радулов.

Ако този подход се окаже успешен, не виждам защо да не закрием националната полиция и да минем на местни шерифства, отбеляза той.

Не можеш в продължение на месеци са обясняваш как във всяко село ще сложиш полицай и накрая, разбирайки, че си лъгал съвършено съзнателно обществото, да кажеш: Сега си наемайте частни служби за охрана, подчерта и бившият министър на вътрешните работи Румен Петков.

По случая с отвличането на Адриан Златков са заловени второстепенни и дори третостепенни фигури, които, ако наистина са свързани с това престъпление, са много далеч от извършителите, посочи още експертът.

Според него задържаните изглеждат доста в периферията на престъплението. Когато се тръгва от периферията към центъра, рядко ще се стигне до самия център, защото това предизвестява центъра и съответно той ще вземе мерки. Дано не намерим центъра самоубит някъде след месец-два, каза бившият министър на вътрешните работи Румен Петков.

Оставете коментар