Захариева: Ратификацията на Истанбулската конвенция няма да доведе до промяна в Конституцията Избрана

Сряда, 03 Януари 2018 12:53 Написана от  Публикувана в Гилдия

Приехме на заседание на Министерски съвет проект на Закон за ратификация на истанбулската конвенция, която се отнася за домашното насилие и насилие от всякакъв вид върху жени и момичета.Това обяви заместник - министър председателят по правосъдната реформа

и министър на външните работи Екатерина Захариева, съобщи ИА "Фокус".
Захариева припомни, че тази конвенция беше подписана през март миналата година и оттогава работна група с участието на много министерства и неправителствени организации е обсъждала текстовете на конвенцията. "Истанбулската конвенция е приета на заседание на Съвета за съдебната реформа с абсолютно единодушие", отбеляза Захариева.
"Проведохме дебата и обсъдихме притесненията на Патриотичния фронт - аз и министър Цачева мисля, че успяхме да обясним, надявам се това да се види от дебатите в Народното събрание, че Истанбулската конвенция и нейната ратификация нито ще доведе до изменение на Конституцията, нито до задължение България да разреши еднополовите бракове", подчерта тя. По думите ѝ Истанбулската конвенция е изключително важна, защото ще се опита още от най - ранна детска възраст да разчупи стереотипите за мъжете и жените.

Оставете коментар