Лозан Панов и Сотир Цацаров на среща с премиера заради липсата на място в спецсъда Избрана

Четвъртък, 07 Декември 2017 11:41 Написана от  Публикувана в Гилдия

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов и главният прокурор Сотир Цацаров ще се срещнат с премиера Бойко Борисов заради сградата на специализираните съдилища и прокуратури на улица "Черковна" 90.

На срещата ще се включат членовете на Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев - представляващ съдебния орган, Евгени Диков - председател на комисията по собствеността, пише "24 часа".
Висшите магистрати ще настояват за раговор с министрите на финансите и правосъдието. Това се реши днес във ВСС, където на изслушване са поканени съдии и прокурори от спецструктурите.
"Съдии четат дела в коридора. Аз пища мотиви по дела от 17:00 часа до 02:00 часа през нощта", оплака се шефът на спецсъда Георги Ушев. Той посочи, че положението в спецсъда е отчайващо и съдии прескачат томове дела, за стигнат до бюрата си. Даде за пример, че там е внесено мегаделото КТБ, което е в размер на 863 тома с 18 подсъдими. Спецсъдиите заседават в 4 зали.
Колежката му Даниела Росенова, която оглавява апелативния спецсъд, заяви, че условията там са под санитарния минимум.
Едно от решенията, които стои на масата във ВСС, е ДКСИ да бъде преместена от сградата на съда и прокуратурата, за да се освободят места за кабинето. Обсъжда се също така и възможност за надстрояване на сгради за съдебни зали.

Оставете коментар