600 000 лева откуп е бил платен за отвлечения Адриан Златков Избрана

Вторник, 12 Септември 2017 09:05 Написана от  Публикувана в Гилдия

600 000 лева струва свободата на отвлечения Адриан Златков, който бе пуснат в неделя вечерта, съобщи "24 часа". Парите били платени в събота вечерта от баща му Тони Златков. Собственикът на автокъща "Софавто" ги метнал от кола на магистрала "Тракия",

без полицията да присъства на предаването на откупа.

Отвлеченият на 30 август Адриан е бил освободен в неделя около 22 часа на пътя до Панчарево в добро общо състояние. Случайни хора са го качили в кола и са го закарали до бензиностанция в района на "Горубляне". Там Златков се е свързал с родителите си, които дошли да го приберат.

"Добре съм. Здрав съм", били първите думи, които казал на семейството си по телефона.

"Всички сме много щастливи и много благодарни. Не е упражнено насилие. Платен е откуп", съобщи бащата на Адриан Тони Златков.

Златков е водил повече от седмица преговори с похитителите за сумата. Те се свързали с него чрез есемес на втория ден от отвличането и поискали 3 млн. лв. След преговори бащата се разбрал да плати 600 000 лв. за свободата на сина си. Уведомил полицията, но изрично настоял тя да не се намесва при предаването на парите.

През цялото време похитителите не са дали нито едно доказателство на семейството, че Адриан е жив. Тони Златков няколко пъти поискал доказателства, но получавал отговор, че няма да получи такива, тъй като така може да се издаде местоположението на похитения. Всеки есемес мъжът получавал от различен телефон с предплатена карта.

Похитителите ползвали номера на трите мобилни оператора. Те били регистрирани на различни цигани от цялата страна. Предполага се, че картите са закупени от столичния битак, където се продават за по 10 лв.

След като уговорил детайлите, Тони Златков се качил на една от колите си и хвърлил парите в черен сак на магистрала "Тракия".

През целия път го напътствали с есемеси, няколко пъти похитителите сменили рязко посоката на движение.

Пред разследващите Тони Златков разказал, че няма врагове, нито е получавал заплахи или закани. Тази версия Златков потвърди и в понеделник пред репортери след освобождаването на сина му.

"Нямам врагове, бизнесът ми е изключително чист", заяви той. Пред медиите каза: "Всички обичат Адриан".

За да не натоварват психически Адриан, полицаи го разпитаха в дома му в софийското с. Герман.

Младежът обяснил, че не е видял лицата на похитителите си, които през цялото време били с маски. Не успял да каже и детайли за мястото, в което бил държан в плен. Посочил обаче, че нито веднъж не е бил тормозен, нито дори заплашван.

При освобождаването му Адриан бил с маска на главата, не могъл да види дори колата, с която го закарали похитителите му. Младежът се лутал няколко минути в различни посоки, тъй като го оставили в гора близо до Горубляне.

След като стигнал пеша до пътя, случайни хора го качили в опела си и го закарали до бензиностанцията, където Златков-младши се свързал с родителите си.

Целия понеделник младежът разговарял с полицаите. Прекъсвал разпита само за да се чуе с някои от най-близките си приятели и да ги увери, че е добре. На един от тях дори казал: "Трябва да наваксаме в дискотеките."

Младежът е прекарал в плен 10 дни и половина. Това е най-краткото отвличане. Той все още не е посетил психолог, но вече има охрана. Такава ще ползва цялото семейство.

Засега полицията не е открила колата, с която бандитите са оставили Адриан. Той беше отвлечен с крадена на 21 август от София "Шкода Фабия". За да прикрият следите си, бандитите ползвали регистрационни номера от задигнат преди 2 месеца автомобил.

Оставете коментар