Проект за промени на Закона за българското гражданство ще бъде обсъден на 30 януари т.г. от Съвета за развитие към Министерски съвет и ще бъде публикуван за обществено обсъждане, съобщиха от правосъдното ведомство.

Правителството прие промени в Устройствения правилник на Министерството на външните работи, съгласно които се увеличава щатната численост на Инспектората към ведомството от 8 на 11 щатни бройки. Увеличението на щатните бройки е в рамките на общата численост на министерството.

Министърът на правосъдието издаде заповеди за вписване в регистъра на Нотариалната камара на класираните кандидати за нотариуси за съответните съдебни райони, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Прокурор Росен Радев, който в момента правоприлага в Специализираната прокуратура, е първият кандидат в третата поред процедура за избор на административен ръководител на Апелативната специализирана прокуратура. Това съобщава сайтът "Правен свят".

Поправките в ЗПКОНПИ влизат в Държавен вестник

Четвъртък, 03 Януари 2019 10:25 Написана от

Злополучното решение на Общото събрание на Гражданската колегия на Върховния касационен съд (ОСГК ВКС) по Тълкувателно дело 4/2016 година, прието преди по-малко от 2 месеца, на практика от четвъртък ще бъде обезсилено. Това става възможно, тъй като спешните поправки

Турция връща у нас Димитър Желязков - Митьо Очите, съобщи Нова телевизия. До края на месеца той трябва да бъде екстрадиран с полет от Истанбул.

Какво е да пазиш най-опасните престъпници? И какви са правилата при екстрадиране? Статистиката на Министерството на правосъдието показва ръст на екстрадициите от и за България. През изминалата година те са били общо 511, като у нас са върнати 239 бегълци от закона.

Пътят Своге - София ще бъде затворен днес заради следствен експеримент. Движението по пътната отсечка, на която преди 4 месеца загинаха 20 души в тежка автобусна катастрофа, ще бъде преустановено от 11 до 13 часа по искане на Национална следствена служба.

Парламентът избра нов състав на Националното бюро за контрол на СРС-тата, съобщава „Фокус”. Председател става Пламен Иванов. „За“ кандидатурата на Иванов гласуваха 126 народни представители, „против“ – 59 и „въздържали се“ – 5. За заместник-председател беше избран

"С приетите промени се връща статуквото от преди Тълкувателното решение на Върховния касационен съд. Напоследък се изговориха доста неща, част от които бяха неверни. Може би и политическата конюнктура, приближаващите избори е това, че Комисията в някои свои действия ще засегне