В разгара на туристическия сезон, както и през цялата година, хиляди наши сънародници шофират в северната ни съседка. Случва се обаче част от тях да нарушат правилата там и оказва се, законът в Румъния е доста по-строг отколкото нашия Закон за движението по пътищата.

През 2017 г. са приключили делата за 34 535 извършени престъпления, сочи доклад на Националния статистически институт (НСИ) за изминалата година. Делата за 11 482 от тях са завършили с ефективно осъждане, за 15 271 - с условно осъждане, за 825 - с оправдаване,

Наказателно производство за общостопанско престъпление и престъпление по служба, приключило 21 години, 1 месец и 23 дни след образуването му, е най-продължителното производство, установено от Инспектората към ВСС при проверка на 125 заявления от граждани за забавени дела,

След обявяването на конкурс за 75 свободни места за нотариуси в страната на министъра на правосъдието Цецка Цачева е обнародвана в днешния брой на "Държавен вестник", от правосъдното ведомство публикуваха и образец на заявление за кандидатите.

След като на две съдебни инстанции британецът Мейсън Кристофър, който уби 18-годишния абитуриент Емил Ботев в столичния квартал "Горубляне" преди четири години при свада между две компании в училищен двор, преди броени дни той получи окончателно 4 -годишна присъда,

С окончателни промени в Административнопроцесуалния кодекс (АПК) парламентът прие увеличението на таксите по административни дела пред касационна инстанция.

Група български сводници, експлоатирали десетки жени във Франция, е била разбита при съвместна операция българските и немските власти.
Петима от сводниците са задържани в България, а трима - в Германия, съобщава Франс Прес, позовавайки се на съдебни източници. Очаква се скоро те да бъдат предадени на Франция, където ще се изправят пред специализирания междурегионален съд за борба с организираната престъпност. Двама от мъжете, задържани край Анси, са обвинени в сводничество при утежняващи вината обстоятелства - пране на пари в рамките на организирана престъпна група, трафик на хора и участие в ОПГ. Ако бъдат признати за виновни, може да получат до 20 години затвор. „На младите жени, родом от България, е била обещавана работа във Франция, били са настанявани в Германия и е трябвало да проституират в Страсбург или близо до Анси”, се казва в изявление на специализирания съд. Те изпращали по-голямата част от припечелените средства на сводниците, които пребивавали повечето време в България.

Разследването е започнало в Страсбург през 2015 г. по сигнал, получен от службата за вътрешна сигурност на френското посолство в България.

Над 20 обиска са били извършени едновременно в София, Плевен и Бургас, в германските градове Кел и Офенбург, както и в околностите на Анси, се уточнява в изявлението.

Сдружение, подпомагащо реинтеграцията на проститутките, е поело грижата за младите жени, които разказват, че им е бил оказван натиск и отправяни заплахи към техни близки.

Затворник избяга от болница в Пловдив

Четвъртък, 12 Юли 2018 08:32 Написана от

Затворник изчезна от болницата „Свети Георги” в Пловдив. Той е бил закаран там под охрана, за да му бъдат извършени медицински манипулации, но при визитация на персонала било установено, че е изчезнал от стаята. 59-годишният Младен Младенов е изчезнал в сряда по обяд

Гръцките власти искат екстрадицията на българина Иван С. от община Камено, осъден на 3 години затвор за съучастие в опит за предаване на дете за осиновяване с цел финансова облага. На 13 - ти юли Апелативният съд в Солун е издал Европейска заповед за арест,

По повод изпратен до министъра на вътрешните работи остър протест от Николай Колев на 06.07.2018 година с твърдение за грубо и арогантно поведение на представители на жандармерията са взети незабавни мерки от страна на министъра на вътрешните работи.