Следващата сряда (21 ноември) ще стане ясно дали разследваните за източването на завод "Полимери" Николай и Евгения Баневи ще бъдат екстрадирани в България. На вчерашното си заседание Апелативният съд в Екс ан Прова̀нс е обявил, че ще се произнесе

Свободните места за съдии, прокурори и следователи вече ще се определят според нуждите на съответния орган на съдебната власт. Съответната колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще определя до 10 на сто от броя на свободните длъжности в съда, прокуратурата и следствените органи

Механизмът ще бъде прекратен за България и Румъния тогава, когато бъде въведен в пълният си мащаб механизмът за всички държави. Това обясни в интервю за БНР Зинаида Златанова - вицепремиер и министър на правосъдието в кабинета "Орешарски".

Докладът е положителен, обективен и коректно отчита отговорните по механизма за сътрудничество и оценка институции и ясно се подчертава необратимостта на реформите и процесите, които са в етап на наблюдение от страна на мониторинга.

Да няма таван на обезщетенията по "Гражданска отговорност" за починал на пътя за преките роднини - деца, майка, баща, дядо и баба, като се запазва старото положение. Да се фиксира обаче таван за засегнати лица, които са извън тесния роднински кръг, в размер на 5 000 лева

ГЕРБ се отказва от предложението за лимит на обезщетенията за роднини при смърт на пътя, съобщава БТВ. Ще бъде предложено лимит да има само за по-широкия кръг от роднини, което вече имат право на компенсации и той ще е 5000 лв.

Срещу бившия председател на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) Петър Харалампиев има само обосновано предположение и никакви доказателства. Това обяви в ефира на БТВ Николай Кокинов, защитник на Харалампиев и бивш градски прокурор на София.

КПКОНПИ към Лозан Панов: Не сте недосегаем

Понеделник, 12 Ноември 2018 14:21 Написана от

След като днес стана ясно, че председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов се укрива от Антикорупционната комисия, ръководството ѝ излезе с позиция, в която напомня какви са функциите и правата на органа и в която пряко се обвинява магистрата, че поставя себе си извън закона.

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) безпрецедентно се укри от Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ). За това се разбра от нарочно съобщение на Върховния съд,

Започва проверка в Агенция по вписванията

Понеделник, 12 Ноември 2018 09:44 Написана от

Започва проверка в Агенцията по вписванията по разпореждане на правосъдния министър Цецка Цачева, което тя направи в края на миналата седмица, сочи информация на БГНЕС.