За 2016 г. България е първа в Европа по ръст на броя на затворниците. Това показват данни, представени от Съвета на Европа. Спрямо 2015 г. в родината ни броят на затворниците е нараснал с 10,8% спрямо 9,5% за Турция.

Асоциациите на прокурорите на страните от Балканите подписаха Меморандум за сътрудничество. Това съобщават от българската съсловна организация.

"На този етап телефонните измамници продължават активно - поне това, което ние имаме като информация - продължават активно да използват румънски сим-карти и да действат от територията на нашата северна съседка - Румъния."

Най - голямата съсловна организация на съдиите в България изпрати открито писмо до министър - председателя Бойко Борисов, в което се настоява той да се застъпи за правата на арестуваните в Турция магистрати на срещата си с президента Реджеп Ердоган,

В услуга на гражданите Агенцията по вписванията въведе нова безплатна услуга за гражданите, които искат да проверят автентичността на удостоверенията си за тежести върху имот, съобщиха от институцията.

Държавата ще направи пореден опит да създаде електронно правосъдие, става ясно от обществена поръчка, обявена от ресорното министерство. Задачата е да се направи преглед на съществуващите към момента сайтове и електронни услуги, предлагани от различни институции,

За първи път деца в риск и с противообществени прояви заедно с връстниците си от  Средното училище с хуманитарен профил „Йоан Екзарх“ в Шумен ще се срещнат с  прокурори от седем прокуратури от района на Апелативната прокуратура във Варна

Преследването и дебненето на жена да стане престъпление, обмисля държавата. Това стана ясно от думите на правосъдния министър Цецка Цачева, която присъства на форум за борбата с насилието над жени.

"Известно ми е, че има съпротива срещу предложените от нас промени в Наказателния кодекс. Но няма пречка в Народното събрание и в правната комисия отново да се преценят тези становища. Винаги може да се предложи по-прецизно редактиране на конкретните текстове".

Президентът на Филипините Родриго Дутерте възнамеря страната му да излезе от Международния наказателен съд, който разследва неговата война срещу наркотиците, предава Reuters. "Oбявявам, че Филипините се изтеглят от ратификацията на Римския статут на Международния наказателен съд.