Върховните съдии Марио Димитров и Любомир Гайдов са предложени за председатели на отделения

Четвъртък, 17 Януари 2019 10:39 Написана от  Публикувана в Съд

Председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков е предложил за изслушване от Пленума на съда кандидатурите на съдия Марио Димитров за председател на Трето отделение и на съдия Любомир Гайдов за председател на Шесто отделение, съобщиха от съда.

 

Пленумът на върховните съдии ще се проведе на 24 януари. На него ще бъде обсъдено становището на ВАС по делото в Конституционния съд срещу промените в АПК и ще бъдат изслушани предложените кандидати за председатели на отделения.

Марио Димитров е магистър по право от СУ "Св. Климент Охридски". Има над 29 години общ юридически стаж, от които над 25 години като съдия. Във ВАС работи над 10 години. Бил е съдия в Административен съд София град, в Районен съд – Ловеч и в Окръжен съд – Ловеч. От август 2001 г. до септември 2004 г. е бил заместник-министър на правосъдието.

Любомир Гайдов е магистър е по право от СУ "Св. Климент Охридски". Завършва "Стопански и финансов мениджмънт" в Института за следдипломна квалификация към УНСС. Има над 26 г. общ юридически стаж, от които над 11 г. като съдия. Работил е в Министерство на търговията като юрисконсулт, а впоследствие и като началник отдел "Управление на търговските дружества". Бил е главен юрисконсулт в Министерство на промишлеността. От 1997 г. до 2007 г. е работил в Министерство на здравеопазването като главен юрисконсулт и директор на дирекция "Правна". Бил е съдия в Административен съд – София-област. От август 2009 г. до ноември 2009 г. и от февруари до май 2017 г. е бил заместник-министър на здравеопазването.

Оставете коментар