БСП ще атакува пред КС бюджета на НЗОК

Четвъртък, 20 Декември 2018 11:45 Написана от  Публикувана в Съд

Народни представители от ПГ на „БСП за България” ще внесат в Конституционния съд искане за обявяване на противоконституционност на разпоредби от Закона за бюджета на НЗОК за 2019 г. Депутатите ще внесат искането в КС в 12 часа днес. Веднага след гласуването на второ четене от НС

на рамката на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2019 г. на 27 ноември, левицата заяви намерението си да го атакува.

Причина - многото структурни промени в преходните и заключителни, където се правят изменения в цели 18 други закона. „Това е звучен шамар върху българското право“, категорична бе лидерът на левицата Корнелия Нинова. Освен формата, тя разкритикува и съдържанието на законопроекта, съобщава още Actualno.com. „В програмите на ГЕРБ, „Обединени патриоти и ВОЛЯ, както и в програмата на правителството пише, че здравеопазването е приоритет номер едно. Ето как се пази приоритет номер едно от правителството на Бойко Борисов – 4 часа дебати, едно изказване от ГЕРБ, нула от „Обединени патриоти“, нула от ВОЛЯ. Представям си, ако не ви беше приоритет, какъв дебат щеше да се води тук. Второ твърдение на управляващите е, че няма алтернатива. 41 алтернативни предложения има от „БСП за България“ в този закон, които представляват предложения за промяна в модела“, заяви още Нинова от трибуната.

Оставете коментар