Веселина Вълева е новият заместник - председател на АСНС

Сряда, 28 Ноември 2018 10:56 Написана от  Публикувана в Съд

Новият заместник-председател на Апелативния специализиран наказателен съд (АСНС) е съдия Веселина Вълева. Това решиха членовете на Съдийската колегия към Висшия съдебен съвет (ВСС) във вторник, съобщава "Правен свят".

Тя ще застане на мястото на досегашния зам.-ръководител на въззивния съд, след като съдия Петя Колева-Рушанова бе освободена от поста на 25 септември т.г. и стана член на ресорната Комисия по атестирането и конкурсите (КАК) към Колегията.

Номинацията на съдия Веселина Вълева бе направена от председателя на АСНС Георги Ушев и бе подкрепена единодушно от всички 12 съдии, присъствали на Общото събрание на съда. Предложението си Ушев мотивира с над 22-годишния стаж на съдия Вълева в органите на съдебната власт, притежаваните високи професионални качества и доброто ѝ познаване на работата на съда.

"Както досега, така и за напред ще спазвам законите и ще работя за укрепване авторитета и престижа на нашата професия и на нашия съд. Ще положа всички усилия за обединяване на нашия колектив", заявила е съдия Вълева пред Общото събрание на АСНС.

Оставете коментар