Оставиха в ареста пияния надзирател, който уби 16 - годишен велосипедист

Вторник, 11 Септември 2018 12:37 Написана от  Публикувана в Съд

Пловдивският апелативен съд постанови най-тежката мярка - "задържане под стража", за бившия надзирател от затвора в Пазарджик Георги Доков. На 30 август той прегази на пътя 16-годишен велосипедист. По време на инцидента Доков е бил в нетрезво състояние.

Решението на съда е окончателно и влезе веднага в сила, а очакваният протест на близки на загиналото момче пред сградата на съда не се състоя. По-рано съобщихме, че близки и приятели на загиналото момче организират протест пред сградата на съда в Пловдив с настояване Доков да остане в ареста през целия съдебен процес. "Пред Хоризонт" те изразиха позиции: “Убийство, и да излезе на свобода за 10 000 лева. Как може това нещо? До започване на делото трябва да бъде в ареста. Не трябва да излезе въобще от ареста“. “Това е просто недопустимо. Пиян зад волана е недопустимо. Нищо не го оправдава“.
“Като се има предвид, че това не му е първо нарушение“. “Та един път, та два пъти, та три пъти и накрая уби това дете“. “За убиеца на нашия приятел трябва доживотна присъда и да си получи заслуженото“.

 

Оставете коментар