Намалиха присъдите на тримата охранители за убийството във варненския мол

Вторник, 17 Април 2018 13:31 Написана от  Публикувана в Съд

Охранителите от варненския "Гранд мол" се разминаха с по - леки присъди, след като делото за жестокото убийство на Нягол мина по съкратената процедура.

 

Магистратите дадоха по 10 години затвор на Красимир Димитров и Цветан Маринов, а Ангел Николов ще лежи 11 години и 4 месеца. Делото бе върнато от въззивната инстанция, след като и обвинението, и подсъдимите бяха недоволни от първите присъди. Прокуратурата искаше по 20 години затвор, каквото е предвиденото от закона максимално наказание, а охранителите - по - малки или дори оправдателни присъди. При първия процес те получиха общо 49 години затвор - 18 години за Ангел Николов, 16 години за Красимир Димитров и 15 за Цветан Маринов.
Пред съда бе представена съдебнопсихиатрична експертиза, според която те са с утвърдено безпричинно агресивно поведение към по - слаби и беззащитни хора с изразени дори садистични наклонности.
Преди 3 години на 14 - ти март тримата подсъдими от фирма "Джи Ем Секюрити" получили обаждане от началника си, че на тяхното ниво има човек с вид на клошар, който проси пари. Получили нареждане да го изведат от сградата. Тримата отвели Нягол пред зала за видеонаблюдение на ниво -1. Те станали агресивни, започнали да бутат и дърпат мъжа, да му се подиграват и обиждат. Действията им били част от "фирмената политика" да се "респектират" лица с недобър външен вид, за да не се връщат в търговския център. Обвинението твърди, че именно пред залата охранителите нанесли побоя над Нягол, докато Ангел снимал с телефона си издевателствата. Побоят се ожесточавал при всеки опит на жертвата да избяга. Установено е, че по тялото на Нягол са нанесени 57 удара, които довели до смъртта му.

Оставете коментар