Делото за убийството във варненски мол се гледа от нов състав на окръжния съд

Вторник, 17 Април 2018 09:47 Написана от  Публикувана в Съд

Във Варненски окръжен съд бе подновено делото за жестокото убийство на Нягол Петров, извършено от охраната на "Гранд мол" преди 3 години. До новото разглеждане се стигна, след като делото бе върнато от въззивната инстанция в края на януари тази година.


На 19 - ти юни 2017 година ВОС призна за виновни тримата обвиняеми охранители и постанови наказания "лишаване от свобода" между 15 и 18 години. Последва протест, в който държавното обвинение настояваше за максималните наказания, предвидени от закона - 20 години затвор. Подсъдимите също поискаха нов процес, надявайки се на по - ниски или оправдателни присъди.
На 28 - ми март се проведе разпоредително заседание, на което адвокатите поискаха делото да се гледа по бързата процедура и мерките за неотклонение на Ангел Н. (28 г. от Кърджали), Красимир Д. (26 г. от Ямбол) и Цветан М. (23 г. от Варна) да бъдат изменени.
Второто искане не бе уважено и мерките "задържане под стража" останаха в сила. Бе допуснато разглеждане на делото по съкратената процедура, тъй като подсъдимите признаха фактите, изложени в обвинителния акт и се съгласиха за тях да не се събират доказателства.
Преди 3 години на 14 - ти март тримата подсъдими от фирма "Джи Ем Секюрити" получили обаждане от началника си, че на тяхното ниво има човек с вид на клошар, който проси пари. Получили нареждане да го изведат от сградата. Тримата отвели Нягол пред зала за видеонаблюдение на ниво -1. Двама от тях станали агресивни, започнали да бутат и дърпат мъжа, да му се подиграват и обиждат. Действията им били част от "фирмената политика" да се "респектират" лица с недобър външен вид, за да не се връщат в търговския център. Обвинението твърди, че именно пред залата охранителите нанесли побоя над Нягол, докато Ангел снимал с телефона си издевателствата. Побоят се ожесточавал при всеки опит на жертвата да избяга. Установено е, че по тялото на Нягол са нанесени 57 удара, които довели до смъртта му.

Оставете коментар