Съдът в Хасково постанови незабавна екстрадиция на мароканеца, издирван за тероризъм

Четвъртък, 05 Април 2018 13:06 Написана от  Публикувана в Съд

Състав на Окръжния съд в Хасково постанови незабавна екстрадиция на обвинения в тероризъм марокански поданик Науфал Рашид Захри (35 г.) на свое заседание. Присъдата не подлежи на обжалване, съобщава "24 часа".

Захри е обявен за международно издирване от Интерпол - Рабат във връзка с извършване на терористична дейност и членство в ИДИЛ.
Членът на "Ислямска държава" бе задържан при нелегалното си влизане през зелена граница от Турция у нас в Свиленградско с група от 27 сирийци на 13 - ти януари. Първо той също се легитимирал като сириец, но е бил разпознат като издирвано лице по време на престоя си в МВР - центъра за бежанци в Любимец. На 12 - ти февруари съдът го остави в ареста за срок от 90 дни, а след това мярката "задържане под стража" бе удължена.
Според сведената до нашето правосъдие информация Захри е имал "лоялно членство в терористичната организация ИДИЛ, като е работил към принадлежащата към ИДИЛ служба "Маханизация към Главна дирекция - Военни лагери" в град Ал - Маядин, област Дер - Алзор, Сирия. В изпълнение на тази дейност той се е придвижвал в Сирия, като носел колан с експлозиви, ръчни гранати, огнестрелно оръжие и боеприпаси", гласят данните на Интерпол.
"Работех за ДАЕШ, но като домакин и писар. Упражнявах тази дейност, за да издържам семейството си, с което бях в Сирия", каза в залата Науфал. Той разкри и притесненията си, че вероятно ще бъде измъчван от властите в родината си.

Оставете коментар