ВОС ще прочете присъдите на двамата, обвинени за убийството на таксиметров шофьор край Варна

Понеделник, 12 Март 2018 10:55 Написана от  Публикувана в Съд

Днес се очаква състав на Варненски окръжен съд да произнесе присъдите на двамата обвинени за убийството на 61 - годишният таксиметров шофьор Васил Ашиков край Варна. На 13 - ти февруари Ренета Димитрова и Космас Джероме признаха вината си

и делото се гледа по съкратената процедура- обвиняемите не оспорват представените в обвинителния акт факти, няма да бъдат разпитвани свидетели, а присъдите им ще бъдат намалени с една трета.
Нападението над Васил Ашиков, извършено в нощта на 9 - ти срещу 10 - ти април миналата година, било замислено като обир. Ренета Димитрова и Космас Джероме, които съжителствали на семейни начала, са безработни наркозависими. Планът им бил да оберат оборота на шофьора, но в борбата за парите се стигнало до няколко удара с нож, които се оказали фатални. Таксито бе забелязано на сутринта от военнослужещи в поделението по пътя към Каменар.
Адвокатите на двойката убийци поддържат защитна теза, че нападението не е замисляно като убийство. Като граждански ищци са конституирани наследниците на убития Васил Ашиков, които искат общо 450 000 лева кръвнина. Делото ще продължи на 12 - ти март, за да се набавят справки за имотното състояние на обвиняемите.

 

Оставете коментар