Делото за КТБ отново не тръгна, но не заради Цветан Василев Избрана

Сряда, 14 Февруари 2018 11:12 Написана от  Публикувана в Съд

Делото за източване на над 2,5 млрд. лева от КТБ и днес не тръгна, но причината за това не е основният подсъдим Цветан Василев, съобщава "24 часа". 

 

Той е получил призовки, обвинителен акт и съдебни книжа на 22 - ри януари чрез съдебна поръчка. Подписал се е на документите и е заявил на сръбските власти, че не може да се яви на делото, защото срещу него тече друго дело в Сърбия за екстрадицията му, съобщи съдия Виржиния Петрова. 

Спроед един от адвокатите на банкера - Лазар Караделиев, Цветан Василев не е редовно призован. Той обаче не се аргументира точно защо. 

Причината днес да не се състои т.нар. разпоредително заседание по делото е отсъствието на един от другите 18 подсъдими - бившият изпълнителен директор на КТБ Георги Христов. Той за втори път не се явява и по данни на адвоката му има проблеми с бъбреците. Заради това, че не е представил медицински книжа на съда, Христов бе глобен с 1000 лева. Освен това съдия Петрова назначи експертиза, която да установи актуалното здравословно състояние на подсъдимия. 

"Прокуратурата има интерес делото да тръгне, да се видят доказателствата по него, за да излезе истината за КТБ", коментира шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев. 

 

Оставете коментар