Ториното и още трима, обвинени за отвличането на Адриан Златков, излязоха под гаранция

Четвъртък, 08 Февруари 2018 14:26 Написана от  Публикувана в Съд

Софийският апелативен съд освободи от ареста задържаните за отвличането на Адриан Златков Ивайло Борисов – Ториното и още трима души, като им определи мярка за неотклонение „парична гаранция”, съобщава БТВ.

 

Така Ториното излиза на свобода срещу гаранция от 10 хил. лв., шофьорът му Мартин Марков – 5 хил. лв., Георги Джамбазов и Здравка Стефанова също по – 10 хил. лв.

Според прокуратурата Борисов и Марков са осигурили два автомобила, които били използвани за отвличането на младежа. Георги Джамбазов и приятелката му Здравка са помогнали за извършване на престъплението като са осигурили сръбски сим-карти на извършителите за водене на преговорите за откуп.

Съдът смята, че разследването е извършило огромен по обем работа и има подозрения за участието на всеки един от задържаните в извършване на престъплението.

За Ториното и Марков обаче нямало съвкупност от достатъчно основания за задържане под стража; а за Джамбазов и Стефанова има данни, че са вбили в Сърбия, когато са пращани съобщенията на бащата на Адриан. В същото време обаче не може да се установят връзки, че съобщенията са пращани от тези сим карти.

Оставете коментар