13 години и 4 месеца затвор за мъжа, който застреля съпругата си в столичния квартал "Лагера"

Петък, 05 Януари 2018 13:48 Написана от  Публикувана в Съд

Лишаване от свобода за 13 години и 4 месеца постанови Софийски градски съд (СГС) за 65-годишния Венцислав Василев, който на 18 август 2017 г. публично разстреля съпругата си Елена. Това съобщава "Правен свят". Тя бе 22-години по-младата от него,

а отношенията им са били обтегнати и двамата не живеели заедно.

Василев извърши убийството, като простреля съпругата си с 5 куршума в главата, гърдите и корема пред свидетели в заведение в столичния квартал "Лагера".

Наказанието на Василев е намалено с 1/3, тъй като е направил пълни самопризнания. Той е осъден и за това, че е извършил убийството на жена си с незаконно оръжие.

Венцислав Василев трябва да заплати и по 250 хил. лв. кръвнина на дъщерите си София и Дария.

По време на днешното заседание в СГС Василев заяви, че съжалява за унищоженото си семейство. По думите му той застрелял Елена, защото искала да му отнеме бащинството върху дъщерите им. Прокурорът по делото – Виктор Тарчев поиска доживотен затвор за подсъдимия.

65-годишният мъж е търговец на хранителни добавки и от години тормозел психически жена си и й посягал. Въпреки че от 2 години двамата не били заедно, той я дебнел постоянно и й вдигал скандали, заканвал се, че ще я убие. Заради постоянния тормоз в началото на 2017 година на Василев била издадена ограничителна заповед от съда да не приближава на 100 метра съпругата си. Това обаче не го възпирало.

През изминалата година Елена е подала 2 жалби в прокуратурата и два сигнала в полицията. Последният бил дни преди да бъде убита.

Оставете коментар