БСП атакува пред КС процедурата по приемане на Бюджет 2018 Избрана

Четвъртък, 21 Декември 2017 13:54 Написана от  Публикувана в Съд

БСП внесе жалба в Конституционния съд за процедурата по приемане на държавния бюджет, съобщи „Фокус”. Искането засяга чл. 6, ал. 1, раздел 2, т. 12. „Субсидии и други текущи трансфери” и касае средства за ремонт на „Св. Александър Невски“ и Зографския манастир.

Точката от бюджета беше прегласувана няколко пъти по време на второто четене на бюджета за 2018 г. Жалбата внесоха заместник-председателят на „БСП за България“ Жельо Бойчев, секретарят на групата Филип Попов, депутатът проф. Румен Гечев и други. Документът е подписан от 65 народни представители.

Атакуваме процедурата за държавния бюджет – искаме тя да се осмисли и изпълни със съдържание, каза Жельо Бойчев."Искаме да бъде обявена за противоконституционна процедурата за приемане на този бюджет. Това беше една голяма битка в парламента. Очакваме Конституционният съд да се произнесе положително, защото управляващите обезсмислиха дебата и процедурата по приемане на бюджета, защото видите ли нито едно предложение на опозицията не може да се гледа, защото нарушава финансовата рамка, зададена от Министерски съвет предварително.

Оставете коментар