Жена, нападната от бездомни кучета в Хасково, осъди общината и на втора инстанция

Вторник, 14 Ноември 2017 14:41 Написана от  Публикувана в Съд

29-годишната Виолета Христова, която на 5 декември миналата година беше нападната от бездомни кучета в Хасково, осъди общината за 8086 лв. и на втора инстанция, предаде местното издание Haskovo.info.


На 13 юли Хасковският районен съд уважи гражданския иск на жената от 8000 лв. за претърпените неимуществени вреди – болки и страдания. 86 лева ѝ се полагат за обезопасителен колан, който Христова се наложило да носи след инцидента, когато пострада гръбначният ѝ стълб.

Виолета Христова, майка на две деца, беше нападната от агресивни кучета в района на стълбище, където младата жена пада, отбранявайки се от четириногите. В резултат на падането Христова беше с два счупени прешлена на гърба и обездвижена на легло за два месеца.

От общината обжалваха присъдата с твърдения за необоснованост и допуснати нарушения на материалния и процесуалния закон. Възразява се, че никой от разпитаните свидетели не установил наличието на реално нападение от страна на уличните кучета. Единственото агресивно поведение от страна на кучетата било, че лаели, но нито едно от тях не било ухапало жената, нито се било опитало да го направи.

Хасковският окръжен съд обаче отхвърля жалбата и потвърждава решението на Хасковския районен съд. Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

Оставете коментар