Отнеха имущество за 407 837 лева на мъж и жена, осъдени за сводничество

Понеделник, 13 Ноември 2017 15:21 Написана от  Публикувана в Съд

Върховният касационен съд не допусна обжалване и постанови отнемане на имущество за 407 837 лв. по иск на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ).

Имуществото се отнема от Силвия Григорова и Георги Крумов, които са във фактическо съжителство и имат присъда от 2014 г. за пране на пари и сводничество.
По време на съдебните дела Крумов твърди, че има законни доходи от работа в чужбина - от отдавани под наем помещения в Германия за занаятчийски цели, като същите са използвани за проституция. Крумов претендира, че тази дейност е разрешена от германското законодателство и следователно реализираната от него печалба е със законен източник. Същата дейност обаче съставлява престъпление по българския наказателен кодекс, за което му е повдигнато и обвинение. Съдът не признава доходите като законни, тъй като твърденията му за реализирани приходи остават недоказани.
С решение на съда КОНПИ отнема от Крумов и Григорова три недвижими имота в Разград - два апартамента и едноетажна жилищна сграда, лек автомобил и суми по банкови сметки.

Оставете коментар