Делото КТБ бе разпределено на нов съдия и тръгва на 13 - ти декември Избрана

Сряда, 08 Ноември 2017 11:42 Написана от  Публикувана в Съд

Делото за фалита на Корпоративна търговска банка, станало известно като "делото за 102 милиона", бе публично разпределено на съдия Виржиния Петрова, която го насрочи за 13 - ти декември.

Обвинителният акт във всичките му копия е над 210 000 страници. Пред Специализирания наказателен съд се изправят 18 души, като обвиненията срещу от всеки от тях са описани в над 5 000 страници. Досега са изготвени над 90 експертизи от 27 вещи лица, а разпитаните свидетели са повече от 400. Целият доказателствен материал по процеса надхвърля 1360 тома. 

Собственикът на КТБ Цветан Василев е обвинен за общо 76 деяния, сред които организиране на престъпна група и длъжностно присвояване в особено големи размери.
Заедно с Василев обвиняеми са Снежанка Стефанова, Маргарита Голева, Александър Пантелеев, Красимир Хаджидинев, Георги Христов, Мария Димова, Борислава Тренева, Маргарита Петрова, Елка Стойкова, Елена Инджева, Рангел Стойчев, Светлана Георгиева, Илиан Зафиров и Георги Зяпков. Обвинения са повдигнати и на бившия подуправител на БНБ Цветан Гунев, който ще отговаря за длъжностно престъпление.

1 коментар

  • Връзка на коментара Ковачев Събота, 11 Ноември 2017 18:11 публикуван от Ковачев

    А Василев кога ще бъде екстрадиран и прибран в затвора най-после? Този наглец задигна най-безцеремонно парите на вложителите в КТБ и вместо да лежи зад решетките, той си живее на свожода с крадените милиарди.

Оставете коментар