Варненският окръжен съд призна за виновен мъж от Игнатиево, който предложил подкуп от 50лв. на двама полицейски служители от РУ на МВР - Аксаково, за да не извършат действия по служба. Това съобщиха от пресслужбата на съда.

Конституционният съд е образувал дело по искане на омбудсмана Мая Манолова за установяване на противоконституционност на текст от Закона за енергетиката. Това става ясно от съобщение на съда. Докладчик по делото е Филип Димитров.

Днес, 20 март  2018 г., Конституционният съд единодушно допусна за разглеждане по същество конституционно дело № 3/2018 г., образувано по искане на седемдесет и пет народни представители от 44-то Народно събрание

Окръжният съд в Пловдив гледа делото срещу 18 - годишната Гергана Благоев, удушила бебето си в Стамболийски. Това съобщиха от Съдебната палата за ИА "Фокус".

На 14 март 2018 г. роденият в Ханой българин с австралийски паспорт Иван Захариев, по-известен като Джон Джихадиста, бе преведен Софийския затвор, където да изтърпи наказание от 2 години и 6 месеца лишаване от свобода.

Катаджията Сашо Тръпков, заснет да взима 20 лева подкуп, беше осъден на 3 години условно с 5 години изпитателен срок. Той ще трябва да плати и 2000 лева глоба. Присъдата на Софийския градски съд стана ясна след близо 3-годишен процес.

Общо 37 години затвор получиха трима лекари от една фамилия за убийството на Николай Радев - Отвертката, сочен като приближен до братя Галеви.
Кюстендилският окръжен съд се произнесе 4 години след спречкаването в заведение в Дупница, което завърши със смъртта на младия мъж.

6 години и 6 месеца ще прекара в затвора Филип Михайлов, който уби две деца на пътя край Лесидрен, участвайки в гонка с друга кола. Това реши Върховният касационен съд, потвърждавайки присъдата, прочетена от апелативния съд във Велико Търново.

Президентът Румен Радев сезира Конституционния съд с искане за установяване на противоконституционност на чл. 24, ал. 2 от Закона за радиото и телевизията. Това съобщават от прессекретариата на държавния глава.

Основният закон не е нарушен при приемането на закона за бюджета за 2018 година и не е имало текст, гласуван три пъти. Това се казва в решение на Конституционния съд.
Делото в текст от закона беше образувано по искане на 66 депутати от БСП. Една от причините бе предложението на Васил Антонов за отпускане на 1,130 млн. лева за реставрация на храм - паметник "Александър Невски" и Зографския манастир, което бе прието. Депутатите от БСП твърдят, че разпоредбата е гласувана три път в разрез със закона, който предвижда две четения. КС е приел, че няма трето гласуване, а отложенпо второ.
Цялото решение и мотивите все още не са публикувани.