Стипендиите, които министерството на образованието и Ромският образователен фонд предоставят в продължение на две години на цигански ученици, са дискриминиращи спрямо останалите деца. Становището е на Софийския административен съд, който е отменил решението

Председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков е предложил за изслушване от Пленума на съда кандидатурите на съдия Марио Димитров за председател на Трето отделение и на съдия Любомир Гайдов за председател на Шесто отделение, съобщиха от съда.

Делото срещу бившата миска Анита Желева, по-известна като Анита Мейзер, достигна последна инстанция и е насрочено за разглеждане от Върховния касационен съд (ВКС) на 18 януари, петък, съобщиха от институцията.

Настоящият председател на Апелативен съд – Варна Ванухи Аракелян се е кандидатирала за втори мандат начело на съда. Това съобщава сайтът "Правен свят".

Омбудсманът атакува три закона пред КС

Вторник, 08 Януари 2019 11:40 Написана от

Омбудсманът Мая Манолова започва годината с три жалби в Конституционния съд. Тя ще атакува цената на водата, Закона за горивата и промените в Закона за държавния бюджет.

Специализираният наказателен съд отложи делото срещу отстранения кмет на район Младост Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и считания за посредник при предаването на подкупа Петко Дюлгеров, предаде БГНЕС.

Четири съдебни състава на Бургаския окръжен и Бургаския апелативен съд са потвърдили запора на Иво Прокопиев. Имущество и активи на стойност 200 млн. лв. на разградския бизнесмен бяха блокирани по искане на Комисия "Антимафия" (КПКОНПИ) заради недоказан произход,

Софийски апелативен съд (САС) издаде илюстрована хроника, в която е описана 140-годишната история на институцията. Книгата се състои от три части, като първата описва периода от създаването на съда през 1878 г. до 1947 г. Втората обхваща времето, след възстановяването му през 1998 г.

Бургаският окръжен съд наложи домашен арест на 59-годишния Владимир Колев, обвинен за убийството на 33-годишния Евелин Дуков в Приморско миналия декември, изменяйки сегашната му мярка за неотклонение - "подписка". По тежка мярка поиска адвокатът на семейството на загиналия,

БСП ще атакува пред КС бюджета на НЗОК

Четвъртък, 20 Декември 2018 11:45 Написана от

Народни представители от ПГ на „БСП за България” ще внесат в Конституционния съд искане за обявяване на противоконституционност на разпоредби от Закона за бюджета на НЗОК за 2019 г. Депутатите ще внесат искането в КС в 12 часа днес. Веднага след гласуването на второ четене от НС