Делото за атентата в Сарафово отново не тръгна

Четвъртък, 21 Септември 2017 08:53 Написана от

Пострадалите от атентата на летище "Бургас" в Сарафово през 2012 г. поискаха над 200 млв. лв. обезщетение за претърпени от тях имуществени и неимуществени вреди, пише "Дневник"

Иванка Ройдова - жената, обвинена, че е поръчала убийствата на шестима свои роднини, получи 3 - годишна условна присъда. Състав на Пловдивски окръжен съд я призна за виновна с оглед на събраните доказателства, че 67 - годишната жена се е свързала с агент на ДАНС под прикритие

Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста обвинения за пласиране на наркотици 21-годишен Димитър Тонкев – син на нелепо застреляния във Виноградец Наско Тонкев, пише в. "Монитор".

Подсъдимият за пране на пари в България Евелин Банев-Брендо има забрана за напускане на страната и тя не е отменяна. Това напомниха днес от Софийския апелативен съд (САС) във връзка с информации в медиите, че Брендо от години няма такава забрана.

Районният съд в Несебър отмени мярката "домашен арест" на 21-годишния Тодор Николов, който нападна с юмруци незрящи туристи и му наложи "парична гаранция" от 1500 лева, пише "OFFNews".

18 години затвор за акушерката Емилия Ковачева

Събота, 16 Септември 2017 07:10 Написана от

Акушерката Емилия Ковачева бе осъдена на 18 години затвор при първоначално строг режим и изплащане на обезщетение в размер на 400 000 лева. Състав на Софийски градски съд я призна за виновна по обвинението, че в нощта на 17 - ти срещу 18 - ти април 2015 година е опитала да умъртви

"Не си спомням да съм удряла бебето. Не виждам защо да го правя". Това заяви акушерката Емилия Ковачева днес пред състав на Софийски градски съд, за първи път давайки обяснения. 

Евелин Банев - Брендо влиза в затвора за 20 години

Петък, 15 Септември 2017 08:44 Написана от

Евелин Банев - Брендо влиза в затвора за 20 години.Касационният съд в Рим е отхвърлил обжалването на сочения за "Кокаинов крал" и до няколко дни трябва да бъде публикувано мотивираното решение на Върховния съд, с което присъдата влиза в сила.

Съдебният състав по делото срещу избора на членове на Висшия съдебен съвет от професионалната квота отхвърли искането на жалбоподателя Методи Лалов за отвод на председателя на състава Дария Проданова. В началото на август Лалов депозира искане за отвод на съдия Проданова,

Емил Първанов - Ембака, подсъдим за убийството на легионера Николай Чивиев на АМ "Струма" през 2015 година, за първи път днес даде обяснения пред съда.