Върховният касационен съд (ВКС) напомня, че наричаният "кокаинов крал" Евелин Банев – Брендо, вече е окончателно осъден, но не търпи наложеното му наказание от 6 години затвор, тъй като се укрива.

Бившият кмет Трън Станислав Николов не е блъснал с джипа си първокласник през 2015 г. и не по негова вина момчето е с половин черен дроб и без далак. Присъдата по най-скандалното дело в Трън е прочетена от съдия Михаил Алексов.

Братът на Йоан Матев отказа да свидетелства срещу него. Марсел Матев се възползва от правото си да не свидетелства по делото за убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина, защото има родство с подсъдимия, предава Нова ТВ.

Австралиецът Джок Полфрийман, който излежава 20-годишна присъда за убийството на студента Андрей Монов в центъра на София през 2007 година, сам се отказа от молбата си за предсрочно освобождаване от затвора.

Окончателно състав на Апелативният специализиран наказателен съд с председател Емилия Петкова, докладчик бившия съдебен кадровик Магдалена Лазарова и трети член – Даниела Врачева прекрати и върна на прокуратурата делото срещу бившия енергиен министър Румен Овчаров

Висшите служители на Здравната каса в Пловдив, които бяха задържани за източване на 1,1 млн. лева, остават за постоянно в ареста. Това решиха магистратите от пловдивския апелативен съд, съобщава "Дарик".

Софийският градски съд освободи под гаранция от 1000 лв. колоездача, който блъсна дете в Южния парк и избяга, предаде БТВ.Борислав Миланов помоли съда да го освободи, за да започне работа и да помогне с каквото може на пострадалото момиченце.

Сагата с избора на нов титулярен председател на Софийския градски съд продължава. След като през март месец Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет се провали в опита да избере административен ръководител на най-големия окръжен съд в страната,

Служители на Летище Бургас, станали очевидци на първия в най - новата ни история терористичен акт през юли 2012 година, ще бъдат разпитани днес от специализирания съд на изнесено заседание в Бургас.

Апелативният специализиран наказателен съд е осъдил на по 3 и 4 години затвор всички полицаи по делото, придобило популярност като "Палките", които бяха арестувани в Пазарджик и Пловдив за искане и получаване на подкупи още през 2011 година.