Любомир Димитров - Гребеца, който през 2014 г., получи 10-годишна присъда заради участиета му в групата за отвличания "Наглите", отново опитва да излезе предсрочно от затвора. Това съобщава вестник "Сега". Той е пратил искане в Софийския градски съд, съобщиха от там.

8 години лишаване от свобода при строг режим ще изтърпи 36-годишният Кенан Мустафов, блудствал системно с 10 - годишната си дъщеря, след като на 14 ноември тази година Върховният касационен съд потвърдил постановената ефективна присъда и тя влязла в сила.

29-годишната Виолета Христова, която на 5 декември миналата година беше нападната от бездомни кучета в Хасково, осъди общината за 8086 лв. и на втора инстанция, предаде местното издание Haskovo.info.

САС постанови арест за Йоан Матев

Вторник, 14 Ноември 2017 14:21 Написана от

Софийски апелативен съд (САС) постанови днес мярка за неотклонение "задържане под стража" за Йоан Матев, обвинен в убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 г. Това съобщава "Правен свят".

Очаква се днес Апелативният съд да се произнесе по мярката на Йоан Матев, съобщава БТВ. Той е обвинен за убийството на Георги Игнатов, извършено по особено мъчителен начин в Борисовата градина през лятото на 2015 г.

Върховният касационен съд не допусна обжалване и постанови отнемане на имущество за 407 837 лв. по иск на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ).

ВКС отмени арбитражно решение в частта, с която е изменен текст от договора за приватизационна продажба на акции, съставляващи 70% от капитала на „Параходство Български морски флот“ ЕАД.

След протест на Апелативна прокуратура – Бургас, ВКС реши да отмени оправдателна присъда на Окръжен съд – Бургас, която е потвърдена и от Апелативния съд в града, с която подсъдимата Диляна Б. (на 39 г. от гр. Сливен) е призната за невиновна по обвинение за извършено престъпление

Делото срещу бившия шеф на митницата Тодор Караиванов, който е обвинен за приемане на подкуп, беше отложено за разглеждане в разпоредително заседание.

Съдът освободи предсрочно Йосиф Йосифов – Йоско. Оставали са му още 4 месеца в затвора. Сред мотивите на съда – имало доказателства, че се е поправил, имал трайно добро поведение, награди, участия в спектакли. Решението може да се обжалва.