Условна присъда от две години и половина и глоба от 2500 лева постанови Добричкият окръжен съд на бившия областен управител на Добрич Динчер Хаджиев, заемал поста от 2005 до 2008 година. С условни присъди са и бившият директор на "Административен контрол и регионално развитие"

Съдът ще гледа мерките за неотклонение на задържаните за нахлуването в Роженския манастир. Вчера полицията хвана и останалите двама от групата, нападнала светата обител.

До 20 години затвор може да получи украинският шофьор Станислав Пислар, който прегази с ТИР младо семейство на автомагистрала “Тракия“ край Пловдив. На съдебно заседание в четвъртък той поиска делото да се гледа по съкратената процедура, без разпити на свидетели.

Омбудсманът Мая Манолова съди кмета на Хитрино

Сряда, 19 Септември 2018 09:18 Написана от

Омбудсманът дава на съд кмета на Хитрино. Процедурата е прецедент и ще бъде задействана за първи път. Причината е отказ на информация за изразходването на средствата за възстановяване на селото след експлозията, съобщава Нова ТВ.

25 - годишният Петър Здравков, който причини смъртта на велосипедиста Мартин Чикалов, няма да обжалва постоянната мярка за неотклонение "Задържане под стража", която му беше наложена от Варненски окръжен съд. 

Състав на Варненския окръжен съд остави в ареста 25-годишния Петър Здравков, който шофирайки без книжка уби на пътя 39-годишния балетист Мартин Чикалов, съобщиха от Окръжния съд във Варна. Според магистратите, може да се направи обосновано предположение,

Специализираният наказателен съд внася искане за задържане под стража на швейцарския граждани, направил опит да премине граничен пункт „Капитан Андреево” силно въоръжен.

Днес пред Варненски окръжен съд ще се изправи 25 - годишният шофьор, който уби с БМВ - то си балетиста от операта в града Мартин Чикалов. Магистратите ще трябва да решат каква да бъде мярката му за неотклонение.  Инцидентът стана на 10 - ти септември близо до пешеходна пътека

СНС даде ход на делото срещу Десислава Иванчева

Петък, 14 Септември 2018 09:21 Написана от

След като миналата седмица първият опит делото срещу бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и посредника Петко Дюлгеров претърпя фалстрат заради това, че двете подсъдими дами не се бяха запознали с материалите по делото,

Пловдивският апелативен съд постанови най-тежката мярка - "задържане под стража", за бившия надзирател от затвора в Пазарджик Георги Доков. На 30 август той прегази на пътя 16-годишен велосипедист. По време на инцидента Доков е бил в нетрезво състояние.