По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът наложи наказание от 5 год. „лишаване от свобода“ на Атанас М. (на 49г. от гр.Сливен). Той е подсъдим за това, че в периода от 03.07.2000г. до 06.06.2008г. в гр. Елена  и в гр. Сливен е извършил сделки

Бившият командир на босненските сърби Ратко Младич получи доживотен затвор, след като в сряда трибуналът в Хага го призна за виновен по обвинения в престъпления срещу човечеството, геноцид и военни престъпления.

Безопасната експлоатация на язовир „Бели Искър“ е осигурена чрез поддържане на по-ниско водно ниво, съобщават от пресцентъра на МРРБ. Предстои на язовирната стена да бъде извършена реконструкция за постигане на по-висока сеизмична устойчивост.

Регионалният министър Николай Нанков да бъде глобен заради бездействието по отношение на стената на язовир "Бели Искър", предлага Върховната административна прокуратура.

Убийството в столичния квартал "Хиподрума" е 89- тото от началото на годината, но до момента всички други 88 са разкрити, включително и последното, което стана в Перник през уикенда. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от "24 часа".

Апелативна прокуратура – Велико Търново стартира инициатива за превенция на престъпленията и предотвратяване на модели на противоправно поведение сред ученици начален курс.

Парламентарната група на БСП сезира главният прокурор Сотир Цацаров по повод изказване на премиера Бойко Борисов. Това обявиха червените пред журналисти в сградата на парламента.

Задържаният участник в обира на банкомата в Сапарева баня остава в ареста. Това реши Кюстендилския окръжен съд, потвърждавайки мярката, наложена от районния съд в Дупница.

Страница 1 от 1372