Веселин Марешки ще пита прокуратурата за изказване на Емил Димитров - Ревизоро

Сряда, 05 Декември 2018 11:02 Написана от  Публикувана в Политика

„Каракачанов е патерица на БСП и ДПС. Вчера един от неговите депутати Емил Димитров - Ревизоро, който е шеф на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата, заяви, че в България има двама крупни контрабандисти,

направили бурен възход на дейността си, но това не можело да стане без тези, които ги наблюдават. Затова питаме прокурорите: има ли подаден сигнал от Димитров, откога той знае за тези неща и кога е подал сигнала, както и защо го е страх да каже имената на въпросните контрабандисти”. Това заяви в ефира на  Нова ТВ лидерът на политическа партия ВОЛЯ Веселин Марешки. И за пореден път заяви, че съпартийците му ще продължават да настояват за оставката на вицепремиера „за цялостно творчество”.

„Симпатизираме на президента Радев и бихме подкрепили кандидатурата му за кмет на София, защото това е начинът, по който той може реално да направи нещо за хората. Държавният глава сам казва, че президентството му е тясно, а ние искаме да дадем шанс на всеки българин, който има качества”, каза още Марешки.

Той каза още, че при евентуално овакантяване на президентския пост, формацията му няма конкретно предложение за наследник на Радев. „Това не е толкова важно, защото президентският пост не дава никакви правомощия”, заяви Марешки. Той коментира и темата за цените на горивата у нас. Категоричен е, че в бележката, която получаваме при зареждане на бензиностанция, трябва да бъдат вписани не разходите, а маржът, с който се работи.

„Ако се впише надценката, ще стане ясно, че аз работя със 7 ст., а други – с 40”, каза Марешки.

Според него кабинетът „Борисов 3” ще изкара мандата си докрай, ако не се появяват някакви форсмажорни обстоятелства.

„Тези хора, които знаят, че никога повече няма да бъдат във властта, ще крепят сегашната до последно. Въпросът обаче е да ги накараме да работят”, коментира Марешки.

Оставете коментар