Депутатите намалиха административната тежест с промени в три закона

Четвъртък, 07 Декември 2017 11:03 Написана от  Публикувана в Политика

Промени в три закона, които намаляват административната тежест върху гражданите и бизнеса, бяха приети на първо четене в парламента.
Без дебати и напълно единодушно минаха промени в закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия,

в който отпада изискването за получаването на разрешително да се представят документи, които могат да се получат и по служебен път. В закона за измерванията се отменя уведомителният режим за дейността на лица, които произвеждат или внасят предварително опаковани продукти, тъй като те могат лесно да бъдат установени. В закона за техническите изисквания към продуктите, депутатите дадоха възможност бизнесът да не предоставя съдебно удостоверение за актуалното състояние и удостоверение за вписване в търговският регистър. Предвижда се отпадането на изискването за предоставяне на трудови договори на персонала. Окончателно депутатите гласуваха и регламента за търговията на някои стоки, които биха могли да бъдат използвани с цел прилагане на смъртно наказание, изтезания и други форми на жестоко, нечовешко или унизително отнасяне или наказание. Затвор до шест години и глоба до 20 хиляди лева гласува парламента за лица, които извършват добив на подземни богатства без предоставена концесия, приеха депутатите с промените на второ четене на Наказателния кодекс.

Оставете коментар