БСП ще сезира КС за процедурата по приемане на Бюджет 2018 Избрана

Петък, 01 Декември 2017 11:41 Написана от  Публикувана в Политика

Парламентарната група на БСП дава процедурата по приемането на Бюджет 2018 на Конституционния съд. Това заяви пред журналисти в парламента депутатът Жельо Бойчев.

Една от причините червените да дадат бюджета на КС е предложението на Васил Антонов за отпускане на 1,130 млн. лева за реставрация на "Александър Невски" и Зографския манастир, което бе прието, но не влезе в окончателния вид на бюджета, пише "24 часа".

"Успешен е опитът НС да бъде превърнато в мокър печат към министъра на финансите. Чл. 6 с предложението ми е действащ и това е причината, поради която ще дадем процедурата на КС", заяви Антонов. 

"ГЕРБ и "Обединени патриоти" скриха от българските граждани дебата по обсъждането на Бюджет 2018. Противопоставяме се на поредния опит за неглижиране на Народното събрание.Това се превръща в политика на ГЕРБ. Беше ни обяснено, че няма смисъл да се правят предложения в бюджета, защото щели да бъдат необвързани", каза Бойчев.

"Властта в България произтича от народа, а оттам в парламента. Не може министър Горанов да налага волята си на Народното събрание. БСП категорично ще се противопостави на тенденцията от страна на ГЕРБ непрекъснато да обезличава парламента", допълни още той. 

Оставете коментар