ГЕРБ предлагат промени в Конституцията заради престъпленията при приватизацията Избрана

Понеделник, 13 Ноември 2017 14:37 Написана от  Публикувана в Политика

ПГ на ГЕРБ ще внесе предложение за промяна в Конституцията за престъпленията по време на приватизацията. Това стана ясно по време на пресконференция в централата на партията, предава ИА "Фокус".

"Интензивно обсъдихме всички правни възможности, повече от 5 варианта, включително и за изменения в НК и Конституцията", обясни депутатът и председател на Правната комисия Данаил Кирилов.
"Смятаме, че това е най - доброто решение", коментира той. По думите му престъпленията, свързани с приватизацията, имат специално значение за българското демократично развитие. Промените в Конституцията ще дадат яснота за разпределението на огромното държавно и общинско имущество, аргументира се Кирилов.
"При това разпределение бяха извършени множество престъпления, което води до съответните реакции", заяви още депутатът и уточни, че въпросът с приватизацията е пряко свързан и с корупцията.
"Изследвахме възможно най - прецизно решение на КС от 2016 година във връзка с предходна законодателна инициатива, насочена към изменение на НК", посочи Кирилов.
"С начина, по който предлагаме изменението в Конституцията, макар да се изисква най - големият парламентарен кворум, ще постигнем най - стабилния резултат", кава Данаил Кирилов.
"Опитали сме се да се съобразим с всички международни актове, по които България е страна по отношение на наказателната репресия", заяви още той.

Оставете коментар