Татяна Дончева: Антикорупционните закони на БСП и ГЕРБ не вършат работа Избрана

Вторник, 12 Септември 2017 10:53 Написана от  Публикувана в Политика

Антикорупционните закони на БСП и на ГЕРБ не вършат никаква работа. Това заяви Татяна Дончева, лидер на "Движение 21", бивш депутат и адвокат пред БНР. Новата антикорупционна организация ще се състои от три съществуващи досега, обобщава структурата на новия орган Дончева.

Те няма да ви отговорят на въпроса какво ще бъде по-различно. Защо неща, които досега не са свършили работа, сега изведнъж ще свършат. Румен Радев и Корнелия Нинова пробутват един закон, в който няма структура на агенцията и няма функции на отделните части, заяви юристът.

Дончева коментира и избора на председател на Върховния административен съд, който беше в понеделник, 11 септември.
Кандидатът, който мнозинството излъчи, е един кандидат, който е малко съдия, за разлика от Соня Янкулова, която е изключителен авторитет, каза Дончева.

Тя коментира биографията на новия председател на ВАС така: "бил е и малко нотариус в Балчик във времена, когато се правеха заменки, придобиваха се апетитни парцели. Бил е и малко адвокат и административен съдия. Изборът на ВАС преди месец на пробното гласуване показа, че и във Върховния административен съд е важна максимата "преклонена главица сабя не я сече".

В края на мандата на този ВАС всички търсят препитание и някаква последваща реализация.

Оставете коментар