Депутатите отхвърлиха ветото на президента върху Закона за околната среда Избрана

Петък, 08 Септември 2017 12:08 Написана от  Публикувана в Политика

Депутатите от парламентарната екокомисия обсъдиха ветото на президента Румен Радев върху Закона за околната среда и гласуваха проектът отново да влезе в пленарна зала, пише в. "Труд". Народните представители от ГЕРБ и Обединени патриоти отхвърлиха ветото и подкрепиха заложеното

в проекта отпадане на двуинстационното производство във ВАС при обжалване на решения за инфраструктурни обекти.

Колегите им от БСП застанаха зад мотивите на ветото и искаха да се организира обществен дебат в комисията, но, в крайна сметка, с 11 гласа "за" и пет "против" проектът предстои да бъде разгледан от Народното събрание.

Двуинстационното производство е необходимо, за да не се допускат прибързани грешки, заяви социалистът Румен Георгиев. След спор между БСП и ГЕРБ доколко са състоятелни мотивите на президентското вето, Петър Петров от НФСБ заяви, че гражданите искат страната да се развива и да се повишат доходите. Законът според него трябва да бъде приет, за да осигури условия за икономически растеж.

Атанас Костадинов от БСП отговори, че за хората по-голям е проблемът с липсата на справедливост. Законът е балансиран, коментира Борис Ячев от Патриотите. Представители на работодателските организациии и Камарата на строителите, които присъстваха на заседанието, настояха екооценките да се обжалват по облекчена процедура.

Оставете коментар