Новосъздадената временна анкетна комисия за проучване на всички факти, данни и обстоятелства по повод изнесени в европейски и български медии твърдения за скандални случаи на подкупи при придобиване на българско гражданство от чужди граждани ще провери и информацията за връзка

Временна анкетна комисия ще проучва всички факти и обстоятелства около схемата с подкупи при получаването на българско гражданство. Това гласува днес парламентът. Първоначално предложението бе на ДПС, но получи подкрепата на всички парламентарни групи.

През 2019 година в България предстоят два вида избори и е много важно те да бъдат прозрачни и честни, да има широко представителство на българските граждани във вота, защото доверието в изборите е важно за демократичното формиране и функциониране на институциите.

Парламентът одобри изменения на Наказателния кодекс, които се осъществяват заради приемането на европейска Директива 2014/42/EC. Гласуваха само 86 депутати от общо 240, като 64 от тях гласуваха "За" измененията съобщава Actualno.com.

Парламентът гласува на първо четене промените в Изборния кодекс. „За“ измененията гласуваха 115 народни представители, двама бяха „против“, а 65 се въздържаха, пише Actualno.com. Приетите законопроекти на този етап са два.

Общественополезен труд за тези, които горят боклуци и така замърсяват въздуха - това ще предложат от ГЕРБ като нова мярка в Наказателния кодекс (НК). Това е казал председателят на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов, съобщава в. "24 часа".

Държавата продължава с подкрепата си към четиримата български граничари, които Турция иска да бъдат съдени. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов по време на парламентарния контрол. Южната ни съседка търси отговорност на граничарите заради инцидент от преди 10 години.

Заради медийния интерес сме поканили специалисти от БСП да направят проверка заедно с нас на ремонтирани 16 пътни участъка, каза в ефира на БТВ шефът на АПИ инж. Светослав Глосов.

Парламентът прие на второ четене Закона личната помощ, който касае хората с увреждания. Законът е в отговор на протестните действия на майките на деца с увреждания от инициативата „Системата ни убива“, които от месеци настояват за реформа в социалната сфера.

„Каракачанов е патерица на БСП и ДПС. Вчера един от неговите депутати Емил Димитров - Ревизоро, който е шеф на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата, заяви, че в България има двама крупни контрабандисти,