Въпреки недоволството на Светия Синод, католическата общност, Арменската църква, Мюфтийството – поправките в Закона за вероизповеданията минаха на първо четене в пленарната зала, почти единонодушно. Все пак премиерът Бойко Борисов се срещна преди седмица с митрополитите

Министерството на здравеопазването (МЗ) отпуска 5 млн. лв. за обновяване на хемодиализната мрежа в страната, съобщават от институцията. Сумата е част от вече отпуснатите 8,1 млн. лв. от правителството. -0:08 Те ще бъдат разпределени между 29 държавни лечебни заведения за ремонт

БСП започва извънпарламентарни консултации за вота на недоверие към правителството в сектор "Здравеопазване", предава БНТ.
Днес представители на левицата ще се срещнат с Националното сдружение на общинските болници.

Президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение във Великобритания от 17 до 19 октомври по покана на Нейно Величество кралица Елизабет II, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Румен Радев ще има аудиенция при Н. В. кралица Елизабет II на 18 октомври. В рамките на визитата си президентът ще изнесе лекция в университета в Оксфорд и ще се срещне с представители на българската общност. Държавният глава ще посети Съюзното военноморско командване на НАТО в Нортууд.

Президентът и българската делегация ще посетят и Уестминстърското абатство в Лондон. По време на визитата си във Великобритания държавният глава ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева, която ще се срещне с учители, преподаващи в българските училища във Великобритания.

 

Възлагането на обществените поръчки скоро ще стане напълно електронно. За целта ще бъде създадена централизирана електронна платформа, реши парламентът, като прие окончателно поправки в Закона за обществените поръчки, внесени от правителството.

До 1 ноември тази година всички административни структури в България ще бъдат задължени да общуват само електронно. Това обеща вицепремиерът Томислав Дончев по време на на XIII Годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините

50 % от събраните чрез видеокамери глоби за пътни нарушения и превишение на скоростта ще отиват в общините. Този ангажимент пое пред кметовете на 13 - та годишна среща на местните власти, организирана от НСОРБ, зам. - министърът на вътрешните работи Красимир Ципов.

Днес, 1 октомври, в 12.00 ч. – предварително обявения срок, Министерството на отбраната получи отговори на запитването за предоставяне на предложения за доставка на нов тип боeн самолет. Отговорили са три държави за четири типа бойни самолети, съобщиха от ведомството.

Премиерът Бойко Борисов, който се намира в Ню Йорк за участие в общото събрание на ООН, обяви пред журналисти, че се е разпоредил да бъдат заловени нападателите на журналиста от "Господари на ефира" и към тях да се приложи цялата строгост на закона.

Комисията за енергийно и водно регулиране ще има последната дума по важните енергийни сделки, като тази с ЧЕЗ, реши парламентът, като от 119 гласували 105 депутати бяха "за".