Президентът Румен Радев ще бъде на двудневно официално посещение в Словакия. Българският държавен глава ще бъде посрещнат от своя словашки колега Андрей Киска с церемония в президентския дворец в Братислава.

„Правителството показа кураж като избра много трудна тема като Западните Балкани. Българското правителство показа характер, като пое тази много крехка тема. Но някой трябваше да започне”. Това заяви президентът Румен Радев на Пленарната среща

"Предложението на националистите за българския език е част от тази политика, която повишава етническото напрежение в България". Това заяви за Нова ТВ Йордан Цонев от ДПС по повод законопроекта, изготвен от Обединените патриоти, който задължава чиновниците

След катастрофата с Ми-17 страната ни остава без хеликоптер, който може да помогне при пожар и други кризисни ситуации. Причината е в Закона за обществените поръчки (ЗОП) – техниката на Министерството на отбраната (МО) не може да бъде ремонтирана в заводи на МО

Вместо да дадат предвидените стотици милиони за ремонт на въоръжената техника и подготовка, те отидоха за саниране. Това каза пред журбалисти президентът Румен Радев във връзка с разбилия се снощи военен хеликоптер край Пловдив, предаде ИА "Фокус".

Бисер Петков остава министър на социалната политика. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти ден след подадената оставка, съобщава Нова ТВ.

Парламентът одобри Проектите за инвестиционен разход за модернизация на Сухопътни войски и Военновъздушните сили, предава ИА "Фокус". "За" гласуваха 151 депутати, 7 бяха "против" , а един се въздържа. Народните предствители дебатираха по проектите в две пленарни заседания.

Парламентът ще гласува днес два от проектите за модернизация на армията. Вчера депутатите обсъждаха близо час и половина параметрите им, но в крайна сметка гласуването остана за петък сутринта.

Парламентът решава съдбата на АЕЦ „Белене”. Шест години след налагането на мораториум върху новата атомна централа, депутатите готвят рестарт на проекта. Ресорната комисия към Народното събрание вчера даде зелена светлина за „Белене”, а управляващи и опозиция подкрепиха идеята.

Денят започна със скандал и в парламента. БСП поиска вътрешният министър Валентин Радев спешно да се яви в пленарната зала, където да отговори какво се е случило в Ботевград и защо то не е било избегнато, съобщава БТВ.