Днес парламентът ще разгледа вота на недоверие към кабинета на Бойко Борисов за провала в борбата с корупцията.  Точката ще бъде разгледана на извънредно заседание на НС, което ще започне в 13:00 часа. Това е първи вот на недоверие срещу третия кабинет на Борисов.

Народните представители приеха на второ четене нов Закон за частната охранителна дейност, съобщава ИА "Фокус".  Частната охранителна дейност ще се извършва след получаване на лиценз по реда на закона. Тя ще може да се осъществява с въоръжена или невъоръжена охрана.

Депутатите ратифицираха Договора за добросъседство с Македония с пълно мнозинство на две четения, съответно с 182 и 186 гласа "за".
Договорът бе ратифициран от македонския парламент в понеделник.

От три секретни документа - на ДАНС, на прокуратурата и писмо от финансовия министър, е "направен извод за заплаха за финансовата сигурност на страната, а оттам и за националната сигурност". Това обяви в сряда лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

Народното събрание прие на първо четене законопроекта на Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид от ДПС за промени в Закона за банковата несъстоятелност. Това стана благодарение на гласовете на депутатите от ГЕРБ, като решението беше взето с 96 гласа "за", 10 "против"

В сряда, 17 - ти януари, БСП внася вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов Темата на вота е корупцията. Това е третият вот на недоверие към кабинета и социалистите го внaсят сами.  Вече бе заявено, че вотът ще бъде подкрепен от ДПС,

Парламентът ще обсъди Законопроекта за ратифициране на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония на 18 - ти януари, четвъртък. Това стана ясно в началото на днешното пленарно заседание,

Разсекретяване на доклада на ДАНС и прокуратурата за Българската акцизна централизирана информационна система (БАЦИС) ще поиска БСП. Това заяви заместник - председателят на парламентарната група на червените Жельо Бойчев на пресконференция в централата днес, пише "24 часа".

Българското председателство започва с първа голяма инвестиция по плана "Юнкер", съобщават от Представителството на ЕК в България.
Днес се състоя церемония по подписването на споразумение за най-големия до момента проект в България,

Народното събрание отхвърли ветото на президента Румен Радев върху Закона за борба с корупцията и предотвратяване на конфликта на интереси.
Законът бе повторно приет със 146 гласа "за" и 76 "против".