По линия на ОП "Региони в растеж" почти 624 млн. лева ще достигнат до образователните заведения - детски градини, училища, висши учебни заведения. Ползватели на помощта ще бъдат 72 общини, 3 министерства - на образованието, на културата и на спорта.

Държавите-членки на ООН трябва да представят своите предложения и да постигнат консенсус за предприемането на реформи, които да увеличат ефективността в работата на Организацията и да ускорят процеса по вземане на решения в случаи на кризи.

България категорично осъжда извършеното на 15 септември 2017 г. изстрелване на ракета от Корейската народно-демократична република (КНДР). В рамките на по-малко от две седмици КНДР направи втора изключително сериозна провокация, която засилва напрежението в региона

За пореден път парламентът гласува крути мерки срещу хулиганите на пътя, с които се опитва да намали произшествията по шосетата на България. С единодушие бе приета разпоредба, с която движението в аварийните ленти на магистралите се приравнява с каране в насрещното.

Парламентът преодоля ветото на президента върху промените в Закона за опазване на околната среда, предвиждащи отпадане на втората съдебна инстанция при обжалване на оценките за въздействието върху околната среда (ОВОС) при големи инвестиционни проекти.

Народните представители приеха на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси, въвеждащи принципа „замърсителят плаща“ при определяне размера на таксата за битови отпадъци, предаде  Агенция „Фокус“.

Изборът на членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) от парламентарната квота не беше включен в програмата на Народното събрание за тази седмица, която беше гласувана от депутатите в началото на днешния ден, съобщава "Правен свят".

Антикорупционните закони на БСП и на ГЕРБ не вършат никаква работа. Това заяви Татяна Дончева, лидер на "Движение 21", бивш депутат и адвокат пред БНР. Новата антикорупционна организация ще се състои от три съществуващи досега, обобщава структурата на новия орган Дончева.

Депутатите от парламентарната екокомисия обсъдиха ветото на президента Румен Радев върху Закона за околната среда и гласуваха проектът отново да влезе в пленарна зала, пише в. "Труд". Народните представители от ГЕРБ и Обединени патриоти отхвърлиха ветото и подкрепиха заложеното

Водим активни разговори за създаване на Съвет по законодателство и сме в доста напреднала фаза. Това каза в предаването в ефира на БТВ председателят на парламента Димитър Главчев.