За всички е ясно, че президентът гледа на Изток, че той саботираше процесът за модернизация на армията в България. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов тази сутрин пред БТВ.

Нека насочим прожектора към финансирането на кампанията на президента Румен Радев през 2016 година. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на брифинг в Народното събрание, предава ИА "Фокус".

Президентът свиква КСНС

Четвъртък, 19 Април 2018 09:28

Президентът Румен Радев свиква Консултативния съвет за национална сигурност. Причините са кризата в Сирия и ситуацията на Балканите.
Държавният глава, премиерът, председателят на парламента, шефовете на служби и лидери на парламентарно представени партии

Минималната работна заплата да стане 560 лева от догодина предлага кабинетът. Министерският съвет одобри средносрочната бюджетна прогноза за периода 2019-2021 година. Тя предвижда увеличаване на размера на минималната работна заплата от 510 лв. на 560 лв. от 1 януари 2019 г.,

Парламентът удължи срока на работа на Временната анкетна комисия за ЧЕЗ до май 2018 година, съобщава ИА "Фокус".  "Проекторешението бе внесено от Комисията и "за" него гласуваха 112 народни представители, "против" - 1 и "въздържали се" - 8, с което то бе прието.

Ако правиш смели заявки,че искаш да промениш модела, трябва да започнеш от себе си и да дадеш личен пример. Предлагаме и ще внесем промяна в правилника на НС, която отнема всички привилегии на депутатите.

До къде е стигнала сделката за активите на ЧЕЗ в България - това се очаква да стане ясно от отговорите на фирмата купувач „Инерком” пред специалната комисия в парламента.

137 партии подадоха в Сметната палата годишните си финансови отчети и списъците на дарителите си за 2017 г., като спазиха изискванията за представянето им  и предвидения в Закона за политическите партии (ЗПП) срок - 31 март.

"Ще инициирам промени в закона, които ще забранят не само пряката, но и непряката реклама на хазартни игри". Това обяви вицепремиерът Валери Симеонов във Фейсбук.

Президентът свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност. Темата на заседанието, което ще се проведе на 19 - ти април от 14 часа е "Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на въоръжените сили. Необходими мерки".