Български полицаи ще патрулират в Ксанти през лятото

Сряда, 06 Юни 2018 14:32 Написана от  Публикувана в Общество

Работна среща между директора на ОДМВР-Смолян ст. комисар Николай Димов и полицейския директор на полицейска дирекция Ксанти Йоанис Караманлис се проведе вчера в Златоград. На нея присъстваха директорът на РДГП – Смолян комисар Стоян Мандажиев,

началникът на ГПУ – Златоград гл.инспектор Венимил Жухов и началникът на РУ - Златоград главен инспектор Дичо Беширов. Целта на срещата бе обсъждане на възможността за предприемане на допълнителни мерки с цел гарантиране на сигурността на българските граждани при пътуванията им до съседна Гърция през летния сезон. Те отбелязаха постигнатите резултати от досега реализираните стъпки на взаимодействие и полезността от действията на смесените екипи на територията на Ксанти през миналата година. Участниците потвърдиха готовност тази полезна практика да продължи и през този летен сезон такива патрули да продължат работа на територията на полицейската дирекция в Ксанти. Бе припомнено, че смесени полицейски екипи са излъчени и на територията на полицейска дирекция Кавала.

В хода на срещата бяха обсъдени и въпроси, свързани с мигрантския натиск на територията на Гърция, както и възможности за сътрудничество в тази област.

Оставете коментар