Издирването на алпиниста Боян Петров приключи без успех

Сряда, 16 Май 2018 15:26 Написана от  Публикувана в Общество

Без успех приключи издирването на българския алпинист Боян Петров, който изчезна в Хималаите на 3- ти май. Информацияа публикува в социалните мрежи Кирил Петков - част от екипа на сънародника ни.


"Пред мен е страхотният екип, който участва в мисията. Тук е командирът от китайска страна, който позволи на тези хора да рискуват живота си и да отидат в планината до върха и да търсят Боян Петров. Тук е и непалският пилот, който рискува живота си да лети, защото никога допреди това не беше летял над този връх. След края на мисията Боян Петров не бе открит, но изумителното е, че имаме прецедент как три държави могат да работят заедно - от Непал, България и Китай. Боян Петров създаде първият прецедент, който се надяваме, че ще спасява животи и в бъдеще. Благодаря на всички тези хора, които рискуваха живота си за него и бяха част от този прецедент", заяви Петков.
"Боян Петров е легенда. Това в краят. Благодарим на всички, които ни подкрепиха и платиха разходите, на всички хора, които се молиха и на всички правителства, посолството на България в Китай, посолството на Китай в България, непалското посолство, посолството в Индия, на премиера, на министрите. Това трябва да бъде пример как заедно можем да накараме нещата да се получат. Трябва да използваме този пример и за всичко останало. Всички наши институции могат да бъдат ефикасни и можем да постигнем неща, които никога досега не са били правени", каза още Кирил Петков.

Оставете коментар