Зърнопроизводителите обявиха, че отменят протеста на 3 - ти април

Понеделник, 02 Април 2018 11:22 Написана от  Публикувана в Общество

След срещата при премиера Бойко Борисов зърнопроизводителите няма да протестират. Това стана ясно на брифинг след срещата в Министерски съвет, предаде ИА "Фокус".

Председателят на УС на Националната асоциация на зърнопроизводителите Костадин Костадинов благодари на премиера и на земеделския министър Румен Порожанов за разрешаването на този проблем. "За момента той е решен", заяви той. Отменя се и протестът, предвиден за 3 - ти април.
На 26 - ти март на извънредно заседание УС на Националната асоциация на зърнопроизводителите взе решение на 3 - ти април да бъдат блокирани пътища в страната в знак на протест срещу проектозакона за горивата. От браншовата организация уточниха, че с проектозакона на земеделците се вменяват неприложими изисквания и се налага тежък финансов и бюрократичен режим на регистриране. Зърнопроизводителите настояха чрез декларация до парламента и правителството да бъдат изключени от обхвата на закона за горивата и заплашиха, че ако това не се случи, са готови да докарат тежките машини в София.

Оставете коментар