ДАНС си търси фирми за кетъринг

Понеделник, 13 Ноември 2017 10:29 Написана от  Публикувана в Общество

ДАНС обяви търг, с който да си осигури ресторантьорски услуги и кетъринг за нуждите си в гр. София и страната. Агенцията подробно е описала изискванията за менюто - кухнята трябва да е българска европейска и гурме.

При нужда трябва да се организира и традиционно посрещане на гости на входа на заведението с "хляб, сол, мед и т.н.", а "при официални случаи да се представи програма, съдържаща автентични народни и фолклорни обичаи, традиции, танци и др."
Изискванията на ДАНС към българската кухня са да съдържа типични ястия по автентични рецепти с "характерни суровини и подправки", доста по - общо са описани тези за европейската - менюто да бъде издържано в съответния стил.
Съставителят на поръчката подробно е конкретизирал изискванията за гурме кухнята: "Да се предложат специални начини за презентация на ястия в търговската зала на ресторанта пред очите на гостите - фламбиране, карвинг. При приготвяне на ястията в състава им да се включат автентични и традиционни български билки, диворастящи плодове, подправки и гъби, лимец (старобългарска пшеница), българско кисело мляко и сирене и др."
Служителите на фирмите, които ще узпълняват поръчката са задължени да пазят информацията, която са научили, докато обслужват агенците на ДАНС, изрично е посочено в документите.
Максималната цена, която ще бъде заплащана за обеден куверт в ресторант с 4 или 5 звезди, е 83,33 лв. без ДДС. Менюто трябва да включва "салата, предястие, основно ястие, следястие, десерт и напитки, не по-малко от: минерална вода - 500 ml, безалкохолна напитка - 250 ml, и алкохолни напитки (твърд алкохол - 50 ml, и чаша вино - 200 ml), чай/кафе". По възможност обедът трябва да се състои в отделно помещение или поне в маса на сепаре.
Стойността на поръчката е 120 170 ле. без ДДС.

Оставете коментар