Унгарски съд постанови седем години затвор за сириеца Ахмед Хамед, обвинен в незаконно влизане в страната и нападение над полицаи с камъни, съобщава AP.

На 14 март 2018 г. роденият в Ханой българин с австралийски паспорт Иван Захариев, по-известен като Джон Джихадиста, бе преведен Софийския затвор, където да изтърпи наказание от 2 години и 6 месеца лишаване от свобода.

"Инерком" не само не е дала най - висока оферта за бизнеса на ЧЕЗ в България, но бизнесът ѝ се финансира от банки и две непрозрачни структури - "Score Trade" и "Global Victory Trust". Това разкриха в свое разследване чешки медии.

Разследват „Пирогов” и още шест болници за безстопанственост. На извънреден брифинг от прокуратурата обявиха, че започват проверка, която трябва да установи причините за критичното състояние на лечебните заведения, съобщава Нова ТВ.

За първи път деца в риск и с противообществени прояви заедно с връстниците си от  Средното училище с хуманитарен профил „Йоан Екзарх“ в Шумен ще се срещнат с  прокурори от седем прокуратури от района на Апелативната прокуратура във Варна

Преследването и дебненето на жена да стане престъпление, обмисля държавата. Това стана ясно от думите на правосъдния министър Цецка Цачева, която присъства на форум за борбата с насилието над жени.

Катаджията Сашо Тръпков, заснет да взима 20 лева подкуп, беше осъден на 3 години условно с 5 години изпитателен срок. Той ще трябва да плати и 2000 лева глоба. Присъдата на Софийския градски съд стана ясна след близо 3-годишен процес.

Убийството на жена политик в Бразилия изкара десетки хиляди по улиците на Рио де Жанейро и други градове в цялата страна. 38 годишната Мариел Франко, член на градския съвет в Рио, е виждана от мнозина като най - големият борец за правата на жените в Бразилия,

Страница 1 от 1510