КЗК глоби фирма на Веселин Марешки, продавала горива под себестойността им

Петък, 03 Август 2018 15:45 Написана от  Публикувана в Бизнес

Комисията за защита на конкуренцията установи извършено нарушение по чл. 36, ал. 4 от ЗЗК от страна на „Трейднет Варна“ ЕООД и наложи имуществена санкция в размер на 175 437 лв. (0.1% от общия оборот за 2017 г.).

 

В хода на проучването по преписката, образувана по искане на „Лукойл България“ ЕООД, „Еко България“ ЕАД, „Нис Петрол“ ЕООД, „Петрол“ АД, „Синергон Петролеум“ ООД, „Ромпетрол България“ ЕАД и „ОМВ България“ ООД, Комисията установи, че „Трейднет Варна“ ЕООД е осъществявало в свои обекти в страната продажби на горива на дребно (бензин, дизел и пропан-бутан) на цени, по-ниски от разходите за производство и реализация на тези продукти за продължителен период от време и в значителни количества, с цел нелоялно привличане на клиенти.

С оглед извършения фактически и правен анализ КЗК приема, че е изпълнен съставът на нарушението по чл. 36, ал. 4 от ЗЗК от страна на „Трейднет Варна” ЕООД.

Пълният текст на решението може да бъде намерен в публичния електронен регистър на КЗК на интернет адрес: http://reg.cpc.bg/.

Фирма "Трейднет Варна" ЕООД е регистрирана в края на 2010 година като собственост на майката на депутата Веселин Марешки - Веска Марешка. След това е прехвърлена на сестрата на лидера на "Воля", но майката остава управител.

Оставете коментар